UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda Szakszemmel

2023-07-24 09:08

Így lettünk bajnokok: Keszthelyi Rita a szigeti márványtábláról álmodott

Folytatódik az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek hatodik vendége Keszthelyi Rita olimpiai bronz-, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes vízilabdázó.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el? 

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a mostani széria beszélgetései is – nem mintát, de – példát mutathatnak minden érintettnek.

Szilágyi Áron, Kammerer Zoltán, Lőrincz Tamás, Baji Balázs és Rasovszky Kristóf után az UP Sport YouTube-csatornáján az olimpiai bronz-, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes vízilabdázóval – a magyar válogatott csapatkapitányával, az elmúlt évtized kétségkívül legjobb hazai női pólósával –, Keszthelyi Ritával beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője.

Szó esik például arról, hogy

gyerekkorában mindig idősebbek között kellett bizonyítania; hogy pólós édesapját rendszeresen felrázta hajnalban, mert indulni kellett a külön edzésre; hogy a mai napig áhítattal áll meg a margitszigeti Sportuszoda márványtáblája előtt

 – és a végén még néhány könnycsepp is kicsordul.

A folytatásban a tervek szerint Berki Krisztián, Péni István és Valter Attila is a sorozat vendége lesz.

A Keszthelyi Ritával készült interjú itt tekinthető meg:

Nézd meg a sorozat korábbi részeit is! 

Szilágyi ÁronKammerer ZoltánLőrincz TamásBaji Balázs, Rasovszky Kristóf

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem:  

https://www.youtube.com/channel/UCSGNC33H1aMhtQuMM-71q-g  

Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg: 

https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok  

(Kiemelt képünkön: Keszthelyi Rita az UP Sport stúdiójában)