UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-07-25 21:31

A kivételes összhang volt Nemcsek Gréta és Kálmán Luca U14-es Eb-aranyának kulcsa

Nemcsek Gréta és Kálmán Luca párosa szettveszteség nélkül menetelt el az U14-es Európa-bajnoki győzelemig a csehországi Mostban. Ezzel három évtizednyi szünet után nyertek ismét a magyar leány teniszezők párosban a korosztály kontinensviadalán. Az egyesben korábban betegség miatt visszalépni kényszerülő Nemcseket kérdeztük a diadal után.

Mint arról beszámoltunk, a döntőben a második kiemelt, román párost legyőzve Nemcsek Gréta és Kálmán Luca kettőse U14-es Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a csehországi Mostban, s így Marosi Katalin és Vidáts Réka 1993-as sikeres óta először nyert magyar leány páros Eb-aranyat ebben a korosztályban. A tizedik kiemeltként végső győztes Nemcsek, Kálmán duó teljesítményének értékét pedig csak tovább növeli, hogy a fiatalok játszmaveszteség nélkül győztek mind az öt meccsükön.

Igazi csapatként működtünk együtt, végig támogattuk, biztattuk a másikat. Csak magunkkal foglalkoztunk, és arra koncentráltunk, hogy a saját játékunkat, taktikánkat játsszuk, és ez szerencsére be is vált.

A fontos helyzetekben élesen, pontosan teniszeztünk, és ennek köszönhetően a legtöbbször mi jöttünk ki jobban ezekből a szituációkból" – nyilatkozta az Utánpótlássportnak Nemcsek Gréta, aki a hét első felében még betegséggel küzdött, emiatt pedig egyesben fel is kellett adnia az első forduló meccsét, majd a vigaszágon sem tudott pályára lépni, így minden erejével a párosra fókuszált.

A magyar egység a fináléban simán (6:2, 6:2) verte a Ioana-Stefania Boian, Giulia Safina Popa második kiemelt, román kettőst.

„Nem ígérkezett könnyűnek a döntő, ugyanis Popa személyében például kiváló játékosról beszélünk, egyesben az elődöntőig jutott az Eb-n, és idén eddig alig, mindössze háromszor kapott ki. Ehhez képest viszonylag simán sikerült nyernünk. Úgy érzem, amíg mi valóban páros teniszt játszottunk, az ellenfelünk nem igazán, elsősorban ez döntött végül a javunkra – mondta Gréta. – 

Az Eb előtt nem hittük volna, hogy megnyerhetjük a versenyt. Úgy álltunk hozzá, ha eljutunk az elődöntőig, az már jó eredmény. Ennek fényében aztán csak még nagyobb volt az öröm, hogy végül sikerült győznünk. 

(Kiemelt képen: Nemcsek Gréta (jobbra) és Kálmán Luca Forrás: MTSZ)