UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-07-28 18:04

Kapcsos Vivien és Budai Flóra is döntős a junior Európa-bajnokságon

Kapcsos Vivien a 70 kilogrammosok, Budai Flóra pedig a 75 kilogrammosok elődöntőjében lépett ringbe a romániai junior Európa-bajnokság nyolcadik napján, előbbi idő előtti, utóbbi pontozásos győzelemmel jutott tovább a döntőbe.

A Ploestiben zajló junior Európa-bajnokság nyolcadik napján Kapcsos Vivien a 70 kilogrammosok elődöntőjében a román Emanuela Smarandache ellen, Budai Flóra a 75 kilogrammosok elődöntőjében a szintén román Angela Emilia Tatu ellen lépett ringbe. Kapcsos hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést, így már az első menetben számolni kellett ellenfelére, és bár a folytatásban kisebb orrsérülést szenvedett, ez sem zavarta meg, és a második, illetve a harmadik menetben is számoltatott ellenfelére, így idő előtti győzelemmel jutott be a döntőbe. Budai nagy tempóval és sok ütéssel kezdte az elődöntőt, melynek köszönhetően kétszer is számoltak ellenfelére az első felvonásban. A második menetben tovább nőtt Budai fölénye, Tatura pedig ismét számolni kellett, ám a román versenyző hatalmasat küzdve kihúzta a mérkőzés végéig, így Budai pontozásos győzelemmel bekerült 75 kilogrammos döntőbe.

Vivien tőle megszokott határozottsággal irányította a mérkőzést, a második menetben az orra megsérült, de ez sem tudta befolyásolni harci kedvét, pontos és erős egyenesekkel többször megszámoltatta hazai riválisát és a harmadik menetben lezárta a találkozót.

– értékelt Törteli Ferenc korosztályos edző, majd így folytatta:

Budai Flórának szintén hazai öklöző jutott a legjobb négy között, ő sem bízott semmit a véletlenre. Nagy technikai fölényben volt a mérkőzésen végig, többször kellett számolni itt is az ellenfelünkre, kétség nem férhetett a győzelméhez így mindketten készülnek a vasárnapi fináléra, ahol török lányokkal fognak megmérkőzni az Európa bajnoki címert.

(Kiemelt képünkön Farkas József (balra) és Törteli Ferenc edzők, közöttük Kapcsos Vivien Forrás: MÖSZ)