UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-08-06 13:54

Szalai Péter az OSC-ben is megőrizné a fiatalos lendületét

A korosztályos pólóválogatottakkal sikert sikerre halmozó 19 éves Szalai Péter négy év után visszatért a KSI-ből az OSC-be, és a bajnokságban, valamint a kupában is érmet szerezne az újbudaiakkal.

A 19 éves Szalai Péter a férfi vízilabda ob I előző kiírásában utolsó helyen végző KSI-ből nemrégiben az ezüstérmes OSC-be igazolt. A korosztályos világbajnok vízilabdázót a legígéretesebb játékosok között emlegetik, nem véletlenül kapott meghívót kereten kívül Varga Zsolt szövetségi kapitánytól a felnőttválogatott januári összetartására – írja az NSO.

Szalai az NSO-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy olyan bátran, vagányan és magabiztosan szeretne játszani az OSC-ben is, mint eddig, továbbá hangsúlyozta, hogy nagyon fontos két év következik a pályafutásában, ugyanis most kell megmutatnia, hogy van helye a felnőttválogatottban.

„Beszélgettem az edzőnkkel, Varga Dániellel, aki azt mondta, hasonló szerepkörben számít rám, mint a KSI-ben – mondta Szalai, aki kétéves szerződést írt alá az OSC-vel. – Nem én vagyok az egyetlen játékos a keretben, aki több poszton is bevethető, ezért is lehetünk ütőképesek. Miután megnyertük a junior-világbajnokságot a válogatottal, három hetet pihentem, azóta a csapattal készülök, és nagyon jók a tapasztalataim. Ezer szállal kötődöm a klubhoz, hiszen itt kezdtem a pályafutásomat, boldogan tértem vissza, fűt a bizonyítási vágy. A KSI-vel az élvonalbeli mérkőzéseken nem mi voltunk az esélyesek, de nem is a győzelem volt a legfontosabb, hanem az, hogy játékosként és emberileg is sokat fejlődjünk.

Az OSC-ben már sokkal fontosabb az eredményesség, és bár az elvárásokról, célokról még nem sokat beszéltünk, természetesen szeretnénk minél jobb helyezést elérni, érmet szerezni a bajnokságban és a kupában is.

Később derül ki, hogy erősödött vagy gyengült az OSC az előző idényhez képest, mindenesetre ha gyengült is, akkor sem sokat. Fiatal, motivált játékosokat igazolt a klub, a rutinosabbak pedig rengeteget segítenek nekünk.”

A teljes cikk ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Szalai Péter Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)