UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás U20-as birkózó-világbajnokság

2023-08-13 18:10

Kettő-négy érem az elvárás a mieinktől a jordániai U20-as vb-n

Hétfőn elrajtol a néhány héttel ezelőtt Lengyelországból Jordániába áthelyezett U20-as birkózó-világbajnokság, amelyen 19 versenyző képviseli a magyar színeket, s köztük többen vérmes, dobogós reményekkel indulnak.

Mint arról beszámoltunk, a vártakkal ellentétben végül magyar érem nélkül ért véget az isztambuli U17-es birkózó-világbajnokság. Egy héttel az után, hogy az U17-esek befejezték, hétfőn elrajtol az U20-asok vb-je Jordániában. A korosztály június végi-július eleji, spanyolországi Európa-bajnokságán nyolc magyar érem, közte három arany született. 

A fiatalabbakhoz hasonlóan az U20-asok között is kettő-négy éremben bízhatunk, nagyon remélem, hogy ezúttal össze is fog jönni.

Különösen a női csapatunk igazán sokra hivatott: az Eb-n öt éremmel, közte két arannyal végeztek Elekes Enikő és Nyikos Veronika révén. Joggal reménykedhetünk benne, hogy a lányok majd a vb-n is igazolják kivételes képességeiket. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk, mivel az U20-as világbajnokság lesz hosszú idő után az első komplett világesemény, ami a mezőnyt illeti, hiszen az oroszok, a belaruszok és az ukránok is elindulnak. A kötöttfogásúaknál elsősorban Darabos László és Lévai Levente lehet a húzóemberünk, az Eb-n egyaránt a döntőig jutottak, előbbi arany-, utótbbi ezüstérmesként zárt. Ráadásul Lévai idén már a felnőttek között is bontogatja szárnyait, ami külön dicséretes" – mondta Bácsi Péter a hazai szövetség (MBSZ) szakmai igazgatója a várakozásokról. 

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, AMMAN (JORDÁNIA)
A magyarok és a verseny programja
Szabadfogás

Hétfő-kedd. 57 kg: nincs magyar induló. 65 kg: nincs magyar induló. 70 kg: Nagy Marcell (Csepel TC-KIMBA), 79 kg: Hajduch Nándor (Szarvas), 97 kg: nincs magyar induló. 
Kedd-szerda. 61 kg: Mizsei Zoltán (FTC-KIMBA), 74 kg: nincs magyar induló. 86 kg: Zsivnovszky Péter (Sziget SC-KIMBA), 92 kg: Angyal Krisztián (Csepeli BC-KIMBA), 125 kg: nincs magyar induló.

Női birkózás
Szerda-csütörtök. 50 kg: nincs magyar induló. 55 kg: Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA), 59 kg: nincs magyar induló. 68 kg: nincs magyar induló. 76 kg: Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA).
Csütörtök-péntek. 53 kg: nincs magyar induló. 57 kg: Terék Gerda (BHSE-KIMBA), 65 kg: Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA), 72 kg: Osváth-Nagy Noémi (Egri VSI-KIMBA).

Kötöttfogás
Péntek-szombat. 55 kg: Domokos Edmond (Szigetvári BSE-KIMBA), 63 kg: Mányik Dávid (ESMTK-KIMBA), 77 kg: Botos Dominik (DVTK-KIMBA), 87 kg: Szinay Csaba (DVTK), 130 kg: Darabos László (BHSE).
Szombat-vasárnap. 60 kg: Rafael Dániel (Soltvadkerti TE-KIMBA), 67 kg: Takács Zsolt (ESMTK-KIMBA), 72 kg: Lévai Levente (BHSE), 82 kg: Királyházi Miklós (BHSE), 97 kg: nincs magyar induló.

(Kiemelt képen: Nyikos Veronika (pirosban) Forrás: UWW/MBSZ)