UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-14 18:17

Helytállt hazai pályán az U19-es leányválogatott a korosztályos vb-n

Négy győzelem mellett öt vereséggel házigazdaként a 15. helyen végzett a magyar válogatott a szegedi és eszéki U19-es leány röplabda-világbajnokságon. A csapat vezéregyéniségével, a szélső ütő Jámbor Cecíliával beszélgettünk a torna után.

Mint arról beszámoltunk, a Kőnig Gábor vezette U19-es leány röplabda-válogatott az egyiptomiak legyőzésével (3:1) fejezte be szereplését a magyar-horvát közös rendezésű korosztályos vb-n, s ezzel a 15. helyen zárt a 24 csapatos elitmezőnyben.

A mieink a csoportkörben Chile (3:0), Kamerun (3:0) és Egyiptom (3:2) válogatottját is legyőzték, míg Argentínától (2:3) és Kínától (0:3) kikaptak, így csoportharmadikként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. A legjobb 16 között aztán a bolgárok elleni vereséggel folytatták a tornát (0:3). A 9-16. helyért zajló helyosztókon a magyar lányok nem bírtak Dél-Korea (2:3) és Puerto Rico (1:3) csapatával sem, majd zárásként – a már említett módon – négy játszmában legyőzték az egyiptomiakat. A válogatott négy győzelemmel és öt vereséggel a 15. helyen végzett.

„Hosszú és fizikailag megterhelő világbajnokságon vagyunk túl, hiszen

tizenegy nap alatt kilenc mérkőzést játszottunk a tornán, amely természetesen abszolúte pozitív élményként fog megmaradni. Olyan élményként, amelyre hosszú évekig fog emlékezni a csapat valamennyi tagja

 – kezdte az Utánpótlássportnak Jámbor Cecília, aki a magyar csapat legjobb pontszerzőjeként (106) zárt. – Rengeteget értékes tapasztalatot szerezhettünk, sokat tanulhattunk ezekből a meccsekből, és néhány nap elteltével azt kell mondjam: semmivel sem cseréltem volna ezt a lehetőséget. Fantasztikus volt átélni a győzelmeket.

Ez volt az egyik legfőbb célunk, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, és szerencsére végül sikerült győzelemmel is befejezni, így pozitív szájízzel zárhattunk. Összességében szoros meccseket játszottunk, minden ellenfelünkkel felvettük a versenyt.
Jámbor Cecília (balra) volt a magyar csapat legjobb pontszerzője az U19-es vb-n Fotó: Jani Martin/MRSZ
Némi hiányérzet is maradt bennünk, mivel úgy érzem, akár több meccset is nyerhettünk volna, különösképpen az Argentína és Dél-Korea elleni, öt szettben elvesztett mérkőzésekre gondolok,

valamint az utolsó előtti, Puerto Rico elleni találkozót is sajnálhatjuk, több volt abban a meccsben is. Egy-két plusz sikerrel akár előrébb, a 9-12. hely között végezhettünk volna. Nüanszokon múltak ezek a mérkőzések, de persze utólag mindig okosabb az ember. Az egyiptomiak elleni első meccs is hasonlóan szoros volt, viszont ott nekünk sikerült nyerni, ráadásul 0:2-ről felállva, amit szerintem mindenki az egyik legszebb emlékeként fog megőrizni.

A kitűzött célunkat, vagyis a nyolcaddöntőbe jutást elértük, így mindent egybevéve, helytállt a csapat

– fogalmazott a 17 éves szélső ütő, aki nemrégiben már a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. – Azt még szeretném kiemelni, hogy Szeged fantasztikus házigazdája volt a világbajnokságnak, a szervezők kiváló munkát végeztek, amiért nagyon hálásak lehetünk, hogy ilyen, első osztályú körülmények között szerepelhettünk hazai pályán."

(Kiemelt kép forrása: FIVB)