UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-08-14 19:28

Kedden kezdődik a Telki-kupa, négy U17-es válogatott részvételével

Augusztus 15-én, kedden kezdődik a Telki-kupa elnevezésű felkészülési torna Telkiben, amelyen a magyar U17-es fiú labdarúgó válogatott mellett Horvátország, Izland és Üzbegisztán hasonló korosztályú csapatai vesznek részt.

Negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a Telki-kupát, a Pest vármegyei Telkiben. A torna augusztus 15-én, kedden kezdődik, és augusztus 17-én, valamint 19-én rendeznek még mérkőzéseket. A magyar U17-es fiú válogatott mellett idén Horvátország, Izland és Üzbegisztán korosztályos válogatottjai méretik meg magukat.

A patinás felkészülési minitornát 1981-ben tartották meg először, akkoriban még Aranykalász-kupa, később pedig Ráckevei Torna, majd Nemzeti Ifjúsági Torna néven. Az első alkalmat követően egészen 2020-ig minden évben megrendezték a kiírást, ekkor a koronavírus-járvány következtében kimaradt egy év, de 2021-ben és 2022-ben ismét volt Telki-kupa.

A magyar csapat címvédőként vághat neki a tornának, Jeremiás Gergő személyében pedig új szövetségi edző vezetheti sikerre a fiatalokat.

„Nagyon izgatottan várom a viadalt, már csak azért is, mert ezek lesznek az első nemzetközi mérkőzéseim szövetségi edzőként. Bár felkészülési mérkőzésekről van szó, szeretnénk eredményesen szerepelni, de a legfontosabb, hogy az októberi Eb-selejtezőkre összeálljon a csapatunk.”

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Jeremiás.

A torna korábbi kiírásaiban olyan, később komoly nemzetközi karriert építő játékosok mutathatták meg tudásukat, mint a cseh Petr Cech és Tomas Rosicky, vagy a svájci Philippe Senderos.

A MAGYAR U17-ES FIÚ VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok: Kocsis Botond (ETO FC), Fodor-Papp Tamás (Fehérvár FC), Papp Lőrinc (Bp. Honvéd)

Védők: Csorba Dominik (ETO FC), Szabó Ákos (Bp. Honvéd), Kiss Bálint (DVTK), Pál Barna (Puskás Akadémia), Csorba Noel (ETO FC), Rácz István (DVSC), Tóth Bence (DVSC), Bolgár Botond (Ferencváros)

Középpályások: Madarász Ádám (Ferencváros), Somogyi Ádám (Puskás Akadémia), Kovács Krisztián (Sparta Rotterdam), Fónai Bence (LASK), Németh Hunor (Köbenhavn), Hős Zsombor (Vasas)

Támadók: Zója-Katona Márk (ETO FC), Kevin Kostevc (FTC), Barkóczi Barnabás (Vasas), Kovács Patrik (Vasas), Egri Imre (DVSC), Mondovics Kevin (Puskás Akadémia)
A Telki Kupa programja

Augusztus 15. kedd:
Horvátország – Izland 15:30
Magyarország – Üzbegisztán 17:30

Augusztus 17. csütörtök:
Izland – Üzbegisztán 15:30
Horvátország – Magyarország 17:30

Augusztus 19. szombat:
Üzbegisztán – Horvátország 11:00
Magyarország – Izland 15:30

(Kiemelt képünkön: Telki Kupa Forrás: mlsz.hu)