UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-08-18 13:18

Pádár Nikolett is Amerikába készül

Bob Bowman, aki Michael Phelpset az úszósport legnagyobbjává tette, újabb magyar tehetséget vehet védőszárnyai alá: az amerikai sztáredzőnél készülhet 2025-től a szegedi Pádár Nikolett – adta hírül honlapján a MÚSZ.

Jó néhány magyar úszó fordult már meg eddig is különböző amerikai egyetemeken, kinti tanintézménye hírnevét öregbítve sporteredményeivel. Az olimpiai bajnok Kovács Ágnes és Hosszú Katinka – hogy itt és most csak kettőjüket említsük – jellemző alakja volt a tengerentúli magyar különítménynek, amelyhez ez év elején csatlakozott a júliusi, fukuokai felnőtt világbajnokságon, 200 háton aranyérmet nyerő Kós Hubert, a legfrissebb hír szerint pedig

az Egyesült Államok felé veszi „vizes útját” a hazai talentumok egyik legjelesebbje, Pádár Nikolett is.

Igaz, a szegediek 17 esztendős reménysége csak két év múlva teszi át működése színterét Amerikába. Ahogyan a MÚSZ honlapja fogalmaz:

Újabb fiatal magyar klasszist nézett ki magának az Arizona State University úszógárdáját irányító edzőlegenda, Bob Bowman: Kós Hubert és Sárkány Zalán után Pádár Nikolett is az ASU-n készülhet 2025-től.

Idebiggyeszthető a megjegyzés: vélhetően nem vállal nagy kockázatot Bowman mester Nikolett-tel... Ő tudniillik egyértelműen az új női úszógeneráció egyik legnagyobb tehetsége:

tízszeres junior Európa-bajnok és ötszörös ifjúsági világbajnok. Kétszáz gyorson 2021-től kezdve három egymást követő ifi Eb-n győzött, amire korábban nem volt példa,

az idei, belgrádi korosztályos eseményen pedig ő akasztotta meg a török szuperlány, Merve Tuncel példátlan győzelmi sorozatát a gyorsúszó számokban, akit 400-on Niki óriási úszással megelőzött.

„A júliusi felnőtt világbajnokságon kifejezetten ígéretes produkciót nyújtott, 200-on megúszta az olimpiai szintidőt, igaz, a hőn áhított fináléról hat századmásodperccel lemaradt. A 4×200-as gyorsváltóval 7. lett (a tavalyi Eb-ről van egy bronzérme). Egyszóval, korántsem véletlen, hogy Fukuokában nyélbe üttetett a szóbeli megállapodás az arizonaiakkal” – írta a honlap.

 „Először az ASU másodedzője keresett meg, hogy szívesen látnának, és hogy nekem is Bob lenne az edzőm, ezért vele is kell beszélnem – idézte fel Niki a kapcsolatfelvétel részleteit. – Fukuokában aztán Kós Hubival és Olasz Annával sokat beszélgettem a kinti lehetőségekről, az ASU-ról.”

Aztán végül a szegedi csapattárson, a korábban szintén az ASU-n pallérozódó Olasz Annán keresztül futott be az üzenet Bowmantől, hogy szeretné Nikit a csapatában látni, beszéljenek.

 Beszéltünk, megállapodtunk szóban, hogy 2025-től csatlakoznék hozzájuk, nagyon várom már –

 összegzett Pádár Nikolett.

(Kiemelt képünkön: Pádár Nikolett Forrás: musz.hu)