UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Serdülő ökölvívó Európa-bajnokság

2023-08-19 22:16

Öt magyar fiúversenyző is negyeddöntőbe jutott a serdülő Eb-n

Hat magyar fiatal lépett ringbe a maribori serdülő ökölvívó Európa-bajnokság harmadik napján, közülük öten nyerni tudtak.

Az első napon kettő magyar győzelmet jegyezhettünk fel a maribori serdülő ökölvívó Európa-bajnokságon, míg a másodikon az egyetlen fellépőnk, Turós Levente szoros összecsapásban maradt alul az ellenfelével szemben. A harmadik napon, szombaton hat fiúversenyzőnek szurkolhattunk, akik közül majdnem mindenki továbbjutott.

Egyedül Nagy Kornél (50 kg) nem tudott nyerni, ő lett ellenfeléllem szemben maradt alul, Fazakas István (52 kg) viszont horvát, Czifra István (54 kg) szerb, Asztalos Hunor (44 kg) litván, Vastag Béla (46 kg) izraeli, Kékesdy Áron (48 kg) pedig horvát fiatalt győzött le, így mindannyian éremért bokszolhatnak a következő fordulóban, a negyeddöntőben.

„Összességében elégedettek vagyunk a mai nappal. Nagy Kornél kicsit álmosan kezdte a mérkőzését, és ez megbosszulta magát, sajnos számára véget ért az Eb. Asztalos Hunor nagyon jó ellenfél ellen bizonyított, okos boksszal, magabiztosan és megérdemelten nyert. Vastag Béla ma nem görcsölt rá a feladatra, technikailag és taktikai szempontból is nagyon szép dolgokat mutatott a ringben, tetszett a mai produkciója. Fazakas István parádés teljesítményt nyújtott, erős és meggyőző volt a ringben. A mai nap talán legjobb produkciója volt az övé, szeretném még sokáig nézni őt az Európa-bajnokságon, természetesen a többi magyar versenyzővel együtt. Czifra István korábban már legyőzte a szerb versenyzőt, örülök neki, hogy másodszorra is sikerült ez neki, ráadásul idő előtt. Kékesdy Áronból a meccs elején hiányzott az agresszió, de aztán remekül fel tudott pörögni, és bizonyította a harcosságát, ami nagyon fontos.

Holnap újabb öt mérkőzés vár ránk, többen már éremért bokszolnak. Szeretnénk a vasárnapot is szép eredményekkel zárni

– értékelt a nap végén Dorkó Péter, a serdülők vezetőedzője.

(Kiemelt képünkön: (balról) Asztalos Hunor, Czifra István, Vastag Béla, Kékesdy Áron és Fazakas István Forrás: MÖSZ)