UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-08-23 20:22

Jól kezdték a magyar fiatalok a felnőtt-vb-t

Több magyar fiatal is biztatóan kezdte a duisburgi kajak-kenu világbajnokságot.

A szerdán rajtoló duisburgi kajak-kenu világbajnokság első napján több magyar U23-as versenyző is érdekelt volt.

Ami a fiatalokat illeti, a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint délelőtt C-1 200 méteren Koczkás Dávid második lett, ezzel bejutott a középfutamba. A Gazsó Dorka (2000), Csipes Tamara, Rendessy Eszter (2002), Hadvina Dóra kajak négyes a kínaiak mögött másodikként lett középfutam-induló.

Délután a C-2 500 méteres olimpiai számban Nagy Bianka (2000) és Bragato Giada kettőse az első előfutamban a kanadai Mackenzie, Vincent páros mögött ért célba, igaz ebben a számban minden hajónak lesz jelenése a középfutamban is, amit csütörtökön rendeznek.

A hajrában énekelték ki a sajtot a Kollár Kristóf (2001), Fejes Dániel páros szájából C-2 1000 méteren. Az egység gyakorlatilag 750 méterig vezetett, ám a németek nagyon megnyomták a végét. Mivel ebben a számban csak a győztes jut be egyenes ágon a döntőbe, Fejeséknek így a középfutamban is rajthoz kell majd állniuk.

Szép reményeink lehetnek férfi K-2 1000 méteren, miután a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás egység óriási fölénnyel lett futamában első. A fiúk hét másodpercet adtak a második szlovákoknak és a középfutamot kihagyva hangolhatnak a döntőre.

Aztán K-1 1000 méteren Rendessy Eszter második lett, így vár még rá egy középfutam.

(Kiemelt képünkön: Nagy Bianka és Bragato Giada Forrás: MKKSZ)