UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-08-24 14:33

Új világ vár a kadétvilágbajnok Pelle Domonkosra

A 17 éves kadétvilágbajnok párbajtőröző, Pelle Domonkos a juniorok között is bízik a minél jobb nemzetközi szereplésben.

Az előző évadban emlékezetes teljesítményt nyújtott a páston a Budapesti Honvéd párbajtőrőzője, Pelle Domonkos.

A 17 éves fiatal februárban a tallinni kadét Európa-bajnokságon egyéniben bronz-, csapatban pedig aranyérmet érdemelt ki, majd a korosztály áprilisi, plovdivi vb-jén

kimagasló vívással szerzett világbajnoki címet.

Peterdi András és László István tanítványa a nagyjából másfél hónapos nyári pihenés után már ismét edzésben van, és reméli, hogy új korosztályában, a juniorok között is képes lesz bizonyítani.

„Minden korábbinál jobban értékeltem ezt a kis nyári szünetet, mert nagyon hosszú volt az előző szezonom. Jót tett a pihenés, és a végére már hiányzott a vívás. A munka elkezdődött, mert már az első versenyekre jó formában kell érkeznem. Az idény első célja, hogy kijussak a junior-világkupaversenyekre, és értékes helyezéseket, pontokat szerezzek. Néhány kortársammal szemben előnyt is élvezek, mert én már két éve járok világkupára, így tudom, hogy milyen ellenfelekre és atmoszférára számíthatok.”

Pelle Domonkos a juniorok között is bizonyítana Forrás: FIE

Pelle azt is elmondta, hogy a kadétvilágbajnoki cím továbbra is jó hatással van a motivációjára, de azzal is tisztában van, hogy abból a sikerből már nem fog tud megélni a folytatásban.

“A juniorok között teljesen új világ vár rám.

Nem szabad azt gondolnom, hogy kadétvilágbajnok vagyok, és ezután majd jön minden magától.

Úgyanúgy kell dolgozni, nem lehet megállni. Folyamatosan keresni kell az új célokat. A következő évad feladata az lesz a számomra, hogy kiharcoljam az indulási jogot a juniorok között a világ- és az Európa-bajnokságon, majd a lehető legjobban szerepeljek ezeken a versenyeken.”

(Kiemelt képünkön: Pelle Domonkos Forrás: FIE)