UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-08-26 15:59

Fábián Sárának új lendületet ad az olimpiai kvóta

A 21 éves Fábián Sára légpisztollyal olimpiai kvótát szerzett a bakui sportlövő-világbajnokságon, és úgy érzi, ez új lendületet ad a pályafutásának.

A sportlövők Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságán kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utolsó juniorévében járó, 21 esztendős Fábián Sára, aki a női 10 méteres légpisztolyos versenyszám döntőjébe a hetedik helyen került, majd ott a negyedik pozícióban végezve

olimpiai kvótát szerzett.

A KSI-ben nevelkedő, jelenleg a Csepel Lövész Egyletben edződő reménység nem sokkal korábban a csengtui Egyetemi Világjátékokon sportpisztollyal és légpisztollyal is ezüstérmet érdemelt ki. Sára a következő évben már kizárólag a felnőttek között versenyez, és ezzel kapcsolatban is megszólalt a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

„Nagy az árok az utánpótlás- és a felnőttkorosztály között, mivel a sportlövészetet nagyon sokáig lehet űzni – mondta. – A pisztolyt még tovább is, mint a puskát. És rengeteg harminc pluszos lövő van, aki még mindig a világ élvonalához tartozik. Az ő tapasztalatukkal néha nehéz felvenni a versenyt. Viszont ezért is volt nagy megtiszteltetés számomra, hogy közöttük állhattam a világbajnokság döntőjében. Ez a siker most új lendületet és motivációt ad az előző évem után, amely nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. Most kicsit szeretnék is haladni ezzel az árral.”

Fábián Sára elérte azt, amiért kiutazott a világbajnokságra Forrás: MSSZ

Sára az országnak szerzett kvótát Bakuban, így nem biztos, hogy ott lesz a jövő évi párizsi ötkarikás játékokon, de ha igen, akkor mindent meg fog tenni a lehető legjobb eredmény eléréséért.

„Az olimpia még nagyon messze van. Ha egy ilyen felkészülést tudunk csinálni, mint legutóbb, akkor nagy dolgokra lehetek képes. Nem mondom, hogy a kvótaszerzésre nem számítottam, mert nyilván hisz mgában az ember, de az, hogy sikerült, nagy erőt ad a folytatáshoz. Erre a világversenyre mindig úgy gondolhatok vissza, hogy elértem azt, amiért mentem.”

(Kiemelt képünkön: Fábián Sára Forrás: MSSZ)