UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-08-28 13:58

Sikeres hétvégét zártak a magyar fiatalok

A juniorok között Nádas Nóra Romina a dublini triatlon Európa-kupát, Kropkó Márton pedig a meneni aquatlon Európa-bajnokságot nyerte meg a múlt hét végén.

Nem jutott sok idejük a pihenésre a korosztályos triatlonosoknak, a juniorok vb-n és Eb-n is megmérették magukat, az évadnak ráadásul még nincs vége: a fiatalok a múlt hét végén is szállították a szép eredményeket.

Nádas Nóra Romina a dublini junior Európa-kupa egyetlen magyar indulójaként bizonyult a legjobbnak a tizenhét fős fináléban, méghozzá magabiztos teljesítménnyel: a másodikként célba érő svájci lányt több mint 50 másodperccel előzte meg.

Kropkó Márton pedig az aquatlonosok között bizonyított: a belgiumi multisport Eb-n az utánpótlás is rajthoz állt, az elit kategóriában az ötödik helyet szerezte meg, amivel a juniorok között a legjobbnak bizonyult. A mezőnyben ott volt Kendeh-Kirchknopf Sebestyén és Holba Zsombor (mindketten 2007-es születésűek) is; előbbi a 26., utóbbi a 30. helyet szerezte meg a felnőttek között, a juniorok esetében ez a 8. és a 10. pozíciót jelentette.

(Kiemelt képünkön: Nádas Nóra Romina az Ek-dobogón Forrás: MTSZ)