UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-08-31 15:06

Spiesz Anna az előzőhöz hasonló, sikeres évadot tervez

Az elmúlt évadban egyéniben junior-világbajnoki és U23-as Eb-bronzérmet kiérdemlő kardvívó, Spiesz Anna bizakodóan várja a következő idény megméretéseit.

Az elmúlt vívóévad egyik legeredményesebb magyar korosztályos versenyzője volt Spiesz Anna. A Vasas 18 éves kardvívója

egyéniben bronzérmet szerzett a junior-világbajnokságon és az U23-as Európa-bajnokságon, míg csapatban a vb-t, valamint az Eb-t is megnyerte a juniorok között.

Utóbbi sikereket Battai Sugár Katinka, Csonka Dorottya és Keszei Kíra társaságában érte el. Kósa Miklós tanítványát – aki már javában készül a szezonkezdetre – a korosztályos válogatott tatai edzőtáborában értük utol. 

„A következő szezonban is hasonlóan vagy még jobban szeretnék szerepelni, mint legutóbb, de az ugyanolyan eredményekkel is megelégednék – mondja. – Örülök, hogy az elmúlt évadban talán egy alkalom kivételével mindig ott tudtam lenni fejben is a versenyeken. A céljaim erre az idényre sem változtak. Szeretném kivívni a válogatottságot, és remélem, hogy ott lehetek, és jól is tudok teljesíteni a vb-n, az Eb-n, valamint a világkupákon. Tavaly csak egy felnőttversenyen indultam, de

ebben az évben már a felnőttek között is szeretném bontogatni a szárnyaimat.

Bizakodó vagyok, hogy ismét sikeres évad előtt állok.”

Spiesz Anna már a felnőttek között is bizonyítana Forrás: Vasas SC

A hazai női kardvívás utánpótlása rendkívül eredményesen szerepelt az elmúlt évek világversenyein. A kétszeres világbajnok női kardcsapatból még három éve Pusztai Liza, tavalyelőtt Szűcs Luca, legutóbb pedig Battai Sugár Katinka is juniorként vívott. Az ő felnőttkorosztályba lépésük után most Spiesz Anna lehet a korosztályos csapat következő vezéregyénisége.

„Teher alatt nő a pálma – reagál Anna. – Előfordult már, hogy nekem kellett a csapatot a hátamra vennem, de

ha mások is bíznak bennem, attól én is csak magabiztosabbá, motiváltabbá válok.

Remélem, hogy ezúttal is ugyanolyan összeszokott, erős, lelkes csapatunk lesz, mint eddig is.”

Spiesz Anna és mestere, Kósa Mikós a junior-vb-bronzéremmel Forrás: Magyar Vívószövetség

A junior leány kardválogatott keretedzője, Gulácsi Ferenc pedig úgy fogalmazott a hazai szövetségi portálnak Tatán, hogy:

„Bízom nagyon az új generációban, akkor is, ha az teljesen nyilvánvaló, hogy az elmúlt évek eredménysorát nagyon nehéz lesz folytatni. De hogy megpróbáljuk, az nem is lehet kérdéses.”

(Kiemelt képünkön: Spiesz Anna Forrás: Vasas SC)