UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-09-04 15:04

Hamarosan újra versenyben a fiatal short trackesek

Szeptember végén elkezdődik az utánpótláskorú rövid pályás gyorskorcsolyázók 2023/2024-es évada, a fiatalok azonban már az elmúlt hetekben is jégen voltak.

Kitett magáért a 2022/2023-as évadban a magyar short trackes utánpótlás, a fiatalok ugyanis a korosztályos világversenyek mellett a felnőttek között is megmutatták, figyelni kell rájuk. Emlékezetes pillanatoknak nem voltunk híján: az olaszországi téli EYOF-on a fiatalok korábban nem látott jó szereplést mutattak be, öt arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel fejezték be a multisporteseményt, majd a junior vb-n sem maradtak érem nélkül. A leányváltó 3000 méteren ért oda a harmadik helyre, emellett számos értékes helyezéssel büszkélkedhetett a mezőnyhöz képest fiatal magyar csapat.

Lakatos Tamás, a juniorválogatott edzője az évad végén úgy nyilatkozott az Utánpótlássportnak, hogy összetartó társaság vált a fiatalokból, a csapat tagjai közül ráadásul mindenki juniornak számít az új évadban is; bízhatunk a jó eredményekben. 

Az utánpótlás szeptember végén kezdi az őszi szezont, a budapesti Gyakorló Jégcsarnok ad majd otthont az Olimpiai Reménységek Versenyének, amit eredetileg a hónap első felében rendeztek volna meg. November végén kezdődik a világkupa-sorozat, amelynek első két fordulójában a hollandiai Leeuwardenben lépnek jégre a fiatalok. Január második felében Dél-Korea felé veszik az irányt a short trackesek, Gangwongban kap helyet a téli EYOF, majd pár nappal a harmadik világkupa-viadalt követően a junior-vb-vel zárul a fiatalok évada.

(Kiemelt képünkön: a junior short trackesek remek évadot zártak tavasszal Forrás: MOKSZ)