UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-09-05 20:52

Csaplár-Nagy Lara az U14-es válogatottban mutatott remek formáját Sopronba is átmentené

A Soproni Darazsak Sportakadémia reménysége, Csaplár-Nagy Lara oroszlánrészt vállalt az U14-es válogatott tornagyőzelmében a Slovenj Gradecben rendezett Slovenia Ballon, ráadásul kiváló teljesítményének köszönhetően a fiatalt a torna MVP-jének is megválasztották.

Mint beszámoltunk róla, a Stoics Judit vezette U14-es leány kosárlabda-válogatott bár vereséggel indította tornát, ezután sorozatban négy győzelmet aratott, így megnyerte a Slovenia Ball elnevezésű, rangos nemzetközi tornát. A mieink sikeréhez nagyban hozzájárult a soproniak magasembere, Csaplár-Nagy Lara, aki az esemény legértékesebb játékosa (MVP) lett, valamint az All Star-ötösbe is beválasztották Slovenj Gradecben.

Szuper élményként maradt meg ez a torna, hiszen először szerepelhettem a válogatottban nemzetközi porondon, és sikerült rögtön tornagyőzelemmel nyitni, aminek nagyon örülök 

– nyilatkozta Lara az Utánpótlássportnak. – Az izraeliek ellen vereséggel kezdtük a tornát, ezt elsősorban az összeszokatlanságnak tudom be, mivel ez volt az első tétmeccsünk közösen. Utána viszont meccsről meccsre fejlődtünk, csapatként megtaláltuk az összhangot, és mindenki keményen küzdött" – ecsetelte a fiatal a siker titkát.

Csaplár-Nagy Lara Forrás: Girls Together Basketball

Az MVP-nek járó trófeát Ajsa Sivkától, az U18-as Európa-bajnok szlovén válogatott sztárjától, a korosztályos Eb MVP-jétől vehette át.

Elsőre meglepődve fogadtam a legjobbnak járó díjat, de persze nagyon örültem neki, jó érzés volt átvenni az elismerést 

– mondta. – Összességében nagyon tanulságos tornát zártunk, mivel a nemzetközi mezőnyben jóval agreszívabbak, gyorsabbak az ellenfelek, és ezt meg kellett szokni, ami azt hiszem, a torna végére elég jól sikerült alkalmazkodnunk.”

A négyes és ötös poszton is bevethető, 14 éves ígéret az elmúlt évadban a serdülő és a kadétbajnokságban is szerepelt a Darazsak Sportakadémia színeiben, azonban kéztörése miatt tavasszal végül mindkét korosztályos országos döntőt ki kellett hagynia.

„Ezzel a nyári siker élménnyel a hátam mögött úgy vágok neki az ősznek, hogy klubszinten is mindenképpen szeretnék bizonyítani az új szezonban, és ezúttal – immár elsőéves kadétként – remélem, a nyolcas döntőben is lesz alkalmam megmutatni, mire vagyok képes."

(Kiemelt képen: Csaplár-Nagy Lara (középen, 16-os számmal) Forrás: U14 Slovenia Ball/Facebook)