UtánpótlásSport
2024. június 25.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-09-06 14:13

Az Eb-részvétel az U19-es fiúválogatott célja

Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es fiú röplabda-válogatott hasznos tornán vett részt Kazincbarcikán.

Négy és fél napot töltött az U19-es fiú röplabda-válogatott Kazincbarcikán, ahol öt edzése és ugyanennyi edzőmérkőzése volt – számol be a hazai szövetségi portál.

Először a házigazda GreenPlan-VRCK csapatával játszottak Weczera Csaba tanítványai, akik végletekig kiélezett találkozón, szoros játszmákban maradtak alul (0:3). Ezután az ugyancsak felnőtt Extraligás DEAC csapata következett, az első két szettben sok ki nem kényszerített hiba jellemezte a fiatalok játékát, de a harmadik játszmában a csapatot több cserével frissítve sikerült nyerni (1:2). A harmadik mérkőzése a miskolci MEAFC csapata ellen volt a válogatottnak. Itt az első játszmát sikerült megnyerni kitűnő játékkal, majd a második és harmadik játszmában azok szerepeltek inkább, akik addig kevesebb lehetőséget kaptak, ők is szépen játszottak, de a miskolciak fordítottak (1:2).

Másnap újra a Greenplan-VRCK volt az ellenfél, s ezúttal is szoros három játszmában győzött korosztályos válogatottunk ellen (0:3). A felkészülési torna zárásaként a DEAC következett. A csapat és a szakmai stáb erre a találkozóra tekintett fő mérkőzésként, itt nemcsak három játszmáig, hanem „normál” három nyert szettig tartott a küzdelem. A legerősebb felállásban játszva, az addig begyakoroltakat jól kivitelezve 3:1-es győzelmet aratott az U19-es válogatott.

„Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez az öt nap – nyilatkozta Weczera Csaba szövetségi edző a hunvolley.hu-nak. – Jó volt látni, hogy a végére összeállt a csapat és a legfontosabbnak kikiáltott meccset sikerült megnyerni. Ez volt az első olyan összetartásunk, ahol egy főt leszámítva az Eb-selejtezőre készülő kerettel tudtunk dolgozni. A közös célunk kiharcolni a továbbjutást a selejtezőn, és jó úton haladunk efelé.”

A válogatott kerete:
Bandi Bernát (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia), Béres Mátyás (DSE Röplabda Akadémia), Boldizsár Péter Andor (Kecskeméti Junior Sport), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE), Laczó Bálint (Kaposvári RSE), Mihalovits Péter Marcell (Pénzügyőr SE), Szalai Kristóf József (Pénzügyőr SE), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr SE), Tepszis Ákos (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia), Tóth Kristóf (Pénzügyőr SE), Varga Péter (Kecskeméti Junior Sport), Zeitler Mihály (Pénzügyőr SE)
Szakmai stáb:
Weczera Csaba (vezetőedző), Gazsi Péter (edző), Szórád Judit (masszőr), Kabarcz Zoltán (mentáltréner), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető)

(Kiemelt képünkön: az U19-es fiúválogatott Forrás: hunvolley.hu)