UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-09 09:10

Több fiatal is góllal indított az NB I-ben

A 2004-es vagy annál később született kézilabdázók közül többen is góllal indították az új évadot a felnőtt NB I-ben, ráadásul vannak, akik az élcsapatokban villantak.

Néhány nappal ezelőtt összeszedtük azokat az utánpótláskorú kézilabdázókat, akik a felnőtt NB I-ben komolyabb szerephez is juthatnak az új idényben. Hangsúlyoztuk, a lista nem teljes, hiszen rajtuk kívül is számos tehetség „sertepertél” a nagyszínpad közelében.

A 2004-es vagy annál később született játékosok közül többen is lehetőséget kaptak a férfi NB I 2023/2024-es évadának kezdetén,

köztük voltak, akik góllal is jelentkeztek, ráadásul a hazai élcsapatok tagjaiként.

Az előző idényben a top 4-et alkotó Telekom Veszprém, OTP Bank-Pick Szeged, Mol Tatabánya, FTC-Green Collect kvartettből a szegedieken kívül mindegyik együttes pályára küldött az imént említett feltételnek megfelelt kézilabdázót.

A címvédő veszprémi klub felnőttcsapatában a nyár végén, a Porto elleni felkészülési mérkőzésen szerezte meg az első góljait a 19 éves balszélső, Bőti Dominik, aki a Gyöngyös elleni évadnyitón is szerephez jutott, és nem kellett sokat várnia, hogy az első NB I-es találatát ünnepelhesse, a nagyarányú győzelem (49–31) mellett.

A ferencvárosi Csörgő Kristóf (19) Budakalászon két góllal nyitott, magabiztos sikerrel kezdtek a fővárosiak (36–22), péntek este pedig a Szeged elleni rangadó következett, ami szoros összecsapást hozott; az FTC 36–34-re kapott ki, a fiatal irányító pedig ismét betalált.

Eklemovic Márkó (a labdával) 15 évesen már az NB I-ben bizonyíthat Forrás: Mol Tatabánya

A Mol Tatabányában a mindössze 15 éves Eklemovic Márkó vitézkedhet, aki néhány hete még a szlovéniai EYOF-on képviselte a magyar színeket. Az első jelek szerint pedig nem jött zavarba a nyári szintlépéstől (a BFKA-Veszprém U20-as csapatától igazolt át), a PLER-Budapest elleni, idegenbeli győzelem (27–19) során pedig ő is feliratkozott a góllövők listájára.

(Kiemelt képünkön: Bőti Dominik Fotó: Wolf Attila)