UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-13 17:50

„Mindenkitől sokkal összeszedettebb teljesítmény szükséges" – Babó Levente a Vilotics-kupa után

Babó Levente szövetségi edző csalódottan értékelte az U19-es labdarúgó-válogatott Vilotics-kupán mutatott teljesítményét; a mieink három vereséggel zárták a rangos szabadkai tornát.

A szerbektől és a franciáktól elszenvedett kétgólos vereséget (1–3 és 0–2) után – az első fordulóban a franciákat legyőző – Montenegró volt az U19-es labdarúgó-válogatott záró ellenfele a szabadkai Vilotics-emléktornán. Babó Levente együttese végül 4–0-ra kikapott az utolsó meccsen, így nyeretlenül, egy rúgott és kilenc kapott góllal zárta a tornát.

Nagyon csalódott vagyok, mert mind a három mérkőzésben sokkal több volt, mint amit végül kihoztunk belőle.

Elképesztő hibákat vétettünk a tornán, a montenegróiak ellen a korai kiállítással hoztuk nehéz helyzetbe saját magunkat, majd egy negyedórás rövidzárlat el is döntötte a meccset: három pontrúgásból három gólt kaptunk. Ennél több van ebben a csapatban, ezt az előző négy mérkőzés egyes periódusaiban meg is mutatták a játékosaim,

de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és továbbjussunk az októberi Eb-selejtezőcsoportból, mindenkitől sokkal összeszedettebb teljesítmény és nagyobb odafigyelés szükséges

 értékelt a tornát követően Babó Levente szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott legközelebb október közepén lép pályára a lettországi Eb-selejtezőtornán, amelyen a házigazdák mellett a gibraltári és a norvég együttes lesz az ellenfél.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)