UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-09-17 19:36

Színvonalas versenyeket hozott a pécsi U16-os ob

A Pécsett rendezett U16-os atlétikai országos bajnokságot kiélezett versenyek és remek eredmények jellemezték.

Szombaton és vasárnap Pécs volt a házigazdája az U16-os atléták országos bajnokságának. A viadal remek hangulatban telt, a fiatalok pedig igyekezték a legjobb formájukat mutatni a versenyeiken.

A számos dicséretes teljesítmény közül kiemelkedik Horváth Botondé.

A VEDAC ígérete egyedüli triplázóként 100 méteren, távol- és ötösugrásban is győzni tudott.
Horváth Botond háromszor állt az U16-os ob dobogójának legtetején Forrás: VEDAC

Továbbá két aranyat érdemelt ki a csepeli Vágó Zsófia (gerelyhajítás, súlylökés), a győri Fekete Sára (800 m, 1500 m) és az UTE-s Veres Patrik (800 m, 1500 m). Ráadásul Horváth Botond, Vágó Zsófia és Fekete Sára a korosztály elsőéveseként, azaz 2009-es születésűként duplázott.

Hogy az országban sok helyen zajlik jó nevelőmunka, azt mutatja, hogy az ob-n kiosztott 34 bajnoki címen 19 egyesület osztozott. Négy arany került az Ikarus BSE-hez, és hármat vitt haza a VEDAC, az UTE, valamint a MATE-GEAC.

„Magas színvonalú versenyeket, kiélezett küzdelmeket hozott az országos bajnokság – mondja Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense. – Volt, ahol pár centiméteren vagy csak néhány tizeden múlt az aranyérem, vagy akár a válogatottság. A fiatalok még a budapesti világbajnokság élményétől átitatva lelkesen, nagy harci kedvvel vettek részt az ob-n. Kiemelendő, hogy a fiatalabbak, azaz a 2009-es születések nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és hogy mindegyik szakágban láthattunk biztató szereplést. Jövő hét végén a nagyszombati U16-os válogatott viadalon zárja a korosztály a nemzetközi szezont. Szlovákiában versenyszámonként a bajnokság első két helyezettje indul. Érdekesség, hogy középtávfutásban nem ugyanazokat a számokat rendezik, mint mi az ob-n, így itt a résztvevők kijelölése a szakági referensek feladata, de hétfőn már teljes lesz a válogatott névsora.”

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: az 1500 méteres akadályfutásban aranyérmes Macsus Máté (29) és a második Major Dániel nagyott csatázott egymással Forrás: PVSK)