UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-20 09:03

Molnár Robin is bekerült a felnőttválogatott keretébe

A szeptember utolsó hétvégéjén Telkiben találkozó férfi felnőtt kézilabda-válogatott keretébe egy utánpótláskorú játékos, a 19 éves Molnár Robin került be.

Kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét a szövetségi kapitány Chema Rodriguez; az első csapat szeptember utolsó hétvégéjén Telkiben vesz részt összetartáson. A névsorban számos olyan fiatalt találunk, aki a nyáron még korosztályos világversenyen, az ezüstéremmel záruló U21-es vb-n szerepelt, az együttesből viszont az őszi szezon kezdetével mindenki átlépett a felnőttek közé.

Egyetlen játékos tartozik még mindig az utánpótláskorúak közé: a HSA NEKA 19 éves balszélsője, Molnár Robin, aki tavasszal debütált az A-válogatottban.

A fiatal két szegedi évad és a nyári ifjúsági vb után tért vissza a balatonboglári akadémiára, amellyel remekül kezdte az új idényt: a három győzelemből kilenc góllal vette ki a részét.

„A következő kiemelten fontos év lesz számunkra, amely januárban a németországi Európa-bajnoksággal indul, nehéz csoportból kell megcéloznunk a továbbjutást, Izland, Szerbia és Montenegró ellen. Tavasszal olimpiai selejtezőn szereplünk, egyelőre még a helyszínt és az ellenfeleket sem ismerjük, de nagyon szeretnénk kijutni Párizsba! Szeptember végén a kluboknak köszönhetően együtt tudunk tölteni egy kis időt, ám mivel ez nem hivatalos válogatott időszak, a külföldön szereplők nélkül. Főként a fizikai paraméterek felmérésére és fejlesztésére koncentrálunk majd, hiszen a kondíció nagyon fontos a jó szereplés szempontjából. Ezt követően október végén találkozunk majd újra, és a közvetlen Eb-felkészülés megkezdése előtt Szegeden és Békéscsabán játszunk felkészülési találkozókat a lengyel válogatott ellen – idézi Chema Rodriguezt az mksz.hu.

Molnárral a múlt héten nyilatkozott az Utánpótlássportnak, a cikk IDE KATTINTVA érhető el.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE (2023. szeptember 29.–október 1., Telki)
Kapusok:
 MIKLER Roland (OTP Bank-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (MOL Tatabánya), ANDÓ Arián (Balatonfüredi KSE)
Jobbszélsők: RODRÍGUEZ Pedro (Mol Tatabánya), KRAKOVSZKI Zsolt (HSA-NEKA), IMRE Bence (FTC-Green Collect)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Mol Tatabánya), ÓNODI-JÁNOSKÚTI Máté (FTC-Green Collect)
Irányítók: LÉKAI Máté (FTC-Green Collect), JUHÁSZ Ádám (Mol Tatabánya), GYŐRI Mátyás (Mol Tatabánya)
Beállók: BÁNHIDI Bence (OTP Bank-Pick Szeged), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC), SZŰCS Bence (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: BODÓ Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), KRAKOVSZKI Bence (Mol Tatabánya), MOLNÁR Robin (HSA-NEKA)
Szövetségi kapitány: Chema RODRÍGUEZ

(Kiemelt képünkön: Molnár Robin Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)