UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-09-25 20:50

Egyéniben és csapatban is a dobogón a magyar fiatalok az isztambuli Balkán-bajnokságon

Remekül szerepeltek a magyar utánpótláskorú tornászok az Isztambulban rendezett Balkán-bajnokságon.

A törökországi Isztambul adott otthont múlt hét végén az utánpótláskorú tornászok Balkán-bajnokságának, melyen szépen teljesített a magyar küldöttség.

A hazai szövetségi portál beszámolója szerint a nyitó napon a fiúk versenyeztek, és a serdülő Nagy Dániel,  Lukács Gábor, a kadét Hamza-Vargity Bence, Kiss Zétény és az ifjúsági Pataki Olivér, Markó Levente alkotta magyar együttes a törökök mögött 213.233 pontszámmal másodikként zárt. Az egyéni összetettben pedig Kiss Zétény a harmadik lett.

Aztán a lányok a serdülő Lukács Melinda, Hamza-Vargity Zara, a kadét Hürkecz Mira, Vatai Blanka és az ifjúsági Jankovics Kamilla, Fehér Lili összetételben 132.367 ponttal a románok és a törökök mögött bronzot érdemeltek ki. Hürkecz Mira továbbá egyéni összetettben végzett harmadikként.

A magyar lányok a dobogó harmadik fokán Forrás: MATSZ

A szerenkénti finálékba számos magyar ígéret bejutott. A fiúknál Hamza-Vargity Bence gyűrűn ezüstérmes lett (12.267 pont), ugrásban pedig bronzérmet szerzett (13.034 p.). Ugyancsak két medáliát gyűjtött be Kiss Zétény, aki nyújtón (12.133 p.) és gyűrűn (11.833 p.) egyaránt harmadik lett, míg Lukács Gábor lólengésben érdemelte ki a harmadik legjobb pontszámot (11.867 p.).

(Kiemelt képünkön: a fiúcsapat Forrás: MATSZ)