UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-09-26 12:53

A felnőttek között is bizonyítottak a juniorkorú short trackesek

A juniorkorú rövid pályás gyorskorcsolyázók is becsatlakoztak a felnőtt ob mezőnyébe, amely nekik is válogatóként szolgált az őszi viadalok előtt.

„Folyamatos munkában vagyunk már hosszú ideje, az első fontos állomás pedig a jövő hét végén érkezik. A felnőttek országos bajnokságán a juniorok sem pihennek, a válogatottba kerülés a tét számukra a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban” – nyilatkozta a junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, Lakatos Tamás az Utánpótlássportnak szeptember közepén.

A fiatalok valóban részt vettek a felnőttek ob-ján, a tétnek megfelelően pedig maximális erőbedobással küzdöttek, amely többek esetében is érmeket és értékes helyezéseket eredményezett.

A férfiak mezőnyében az utánpótláskorúak közül összetettben az FTC 17 éves versenyzője, Major Dominik érte el a legjobb eredményt, negyedik lett, ráadásul két érmet is bezsebelt a fiatal, aki 1000 és 1500 méteren is harmadik lett. Őt hatodikként klubtársa, Wu Jia Wei Dávid (17) követte, aki egy kilométeren állt a legközelebb a dobogóhoz, negyedik lett a távon. Ők ketten a szintén utánpótláskorú Csizmadia Márkkal (18) és a felnőttek közé tartozó Szigeti Ádámmal megnyerték a férfiváltót; Csizmadia egyéniben hetedik lett. Bejutott még a top 10-be a 18 éves Czank-Varga Benjámin és a 15 esztendős Derdák Ákos.

A győztes férfiváltó: (balról) Csizmadia Márk, Szigeti Ádám, Major Dominik és Wu Jia Wei Dávid Fotó: Tumbász Hédi

A nők esetében a korosztályos indulók közül egy valaki az összetettben is bekerült a legjobb háromba: a KSI-s Schönborn Melinda (18) 1500-on negyedik, 1000-en hatodik lett, az 500-at viszont megnyerte, így végül bronzérmesként fejezte be a viadalt. A legjobb tízben végzett rajta kívül Végi Diána Laura (16 éves), aki 7. lett, mögötte sorrendben Somodi Maja (18), Szigeti Dóra (17) és Nógrádi Panka (16) zárta az eseményt. Női váltóban a KSI diadalmaskodott, a csapatban Schönbornnal, Szigetivel és a 14 éves Kiss-Gebora Flórával. A teljes képhez tartozik, hogy a női válogatott jelenlegi legeredményesebb tagja, Jászapáti Petra betegség miatt nem tudott elindulni az eseményen. Az ob részletes eredményeit ITT lehet böngészni.

A juniorokra új sorozat, a világkupa vár az évad során, mellette korosztályos világbajnokságon és ifjúsági olimpiai játékokon (YOG) is bizonyíthatnak majd. Kedden délben a felnőttek szakmai vezetői, Bánhidi Ákos és Nicholas Gooch kihirdették a csütörtökön Hollandiába utazó csapat tagjait, akik közé bekerült a Csizmadia Márk és Somodi Maja is.

(Kiemelt képünkön: Schönborn Melinda (középen) az 500 méter megnyeréséért járó aranyéremmel Fotó: Tumbász Hédi)