UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-09-26 09:01

Cseh Botond kiváló formában kezdte az NB I/B-t

A Vasas Akadémia 18 éves, korosztályos válogatott kosárlabdázója, Cseh Botond a nyitó forduló egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a felnőttmásodosztályban.

Kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő Cseh Botond az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság első fordulójában: 24 ponttal, 7 lepattanóval, 4 gólpasszal és 35-ös VAL-mutatóval vette ki a részét a Vasas Akadémia győzelméből az Óbudai Kaszások otthonában (76–90). Ezzel a 18 éves hátvéd a nyitó játéknap legjobb produkcióját hozta az utánpótláskorúak közül, továbbá 35-ös teljesítményindexe a harmadik legjobbnak bizonyult a felnőttmásodvonal teljes mezőnyében.

„Összességében tipikus első fordulós meccs volt a csapat szempontjából, kicsit lassan kezdtünk, utána viszont jól kontrolláltuk a játékot, és végül viszonylag magabiztosan nyertünk. Örülök, hogy jól ment és sikerült sokat hozzátennem a sikerhez.

Az a célom, hogy a következő mérkőzéseken is hasonlóan folytassam és meghatározó játékosa legyek csapatunknak 

– nyilatkozta az Utánpótlássportnak Cseh Botond, aki a nyáron a hazai rendezésű U19-es vb-n is részt vehetett a válogatottban. – Jól sikerült a felkészülésünk, szóval már volt előjele ennek a formámnak. Úgy érzem, pillanatnyilag a megfelelő helyen vagyok a Vasasban, tudok fejlődni és folyamatosan előrelépni. Fizikailag sokat erősödtem az elmúlt időszakban, ezt pedig igyekszem kihasználni a meccseken is, és például agresszívabban támadom a gyűrűt, mint korábban. Szerintem a dobásomon is tudtam kicsit csiszolni, de az még mindig nem az igazi."

Majd végül hozzátette, jelenleg kifejezetten szoros az NB I/B élmezőnye, a Vasas elsődleges célja, hogy az első három között végezzen a bajnokságban.

(Kiemelt kép forrása: Vasas Akadémia)