UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-09-26 14:53

Kincses Kolos búcsúzott a második fordulóban a parmai U16-os Eb-n

Első kiemeltként Kincses Kolos meglepetésre kiesett a második fordulóban az olaszországi Parmában zajló U16-os tenisz Európa-bajnokságon, miután sérülés miatt feladta a meccsét finn riválisa ellen a legjobb 64 között.

Mint arról beszámoltunk, Kincses Kolos nagy reményekkel vághatott neki az U16-os teniszezők olaszországi korosztályos Európa-bajnokságának, ugyanis legmagasabban rangsorolt játékosként és a kontinenstorna egyik legnagyobb favoritjaként kezdhette meg szereplését. Azonban a magyar fiúnak hamar véget ért a viadal, miután kedden a finn Linus Lagerbohm elleni második fordulós (az elsőben erőnyerő volt) meccsét 7:6 (7-3), 2:6, 0:2-es állásnál bokasérülés miatt feladta, így véget ért számára a verseny egyesben.

A másik három magyar játékos már hétfőn az első körben pályára lépett, és mindannyian sikerrel vették az első akadályt. Bíró Melinda 6:3, 6:1-re verte a 11. kiemelt, cseh Amy Suchát; Bak-Szabó Norina szintén nyert, 6:0, 6:1-re győzött a litván Austeja Vasiliauskaite ellen. A fiúk között Major Áron 6:4 6:2-re múlta felül a belga Nand Vandepoele-t.

(Kiemelt képen: Kincses Kolos Forrás: MTSZ)