UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-09-27 20:32

Kalocsai Luca kettős kupasikerrel kezdte az évadot

A 19 éves tőröző, Kalocsai Luca a juniorok mindkét Magyar-kupa-fordulóját, egyben válogatóversenyét megnyerte a múlt hét végén.

„Soha rosszabb szezonkezdést!” – gondolhatja Kalocsai Luca, aki a múlt hét végén a Törekvés termében rendezett junior tőr Magyar-kupa első két fordulójában

nem talált legyőzőre.

A Ludovikában Mazza Lorenzo által edzett 19 éves tőröző remek formát mutatott a válogatóversenyeken, és szombaton Wolf Esztert, vasárnap pedig Kovács Rékát győzte le a döntőben. Érdekesség, hogy mindkét fináléban egyetlen tus döntött a javára.

„Nagyon élveztem a vívást mindkét napon – mondja Luca a nyitányról. – Tekintve, hogy ez volt az idény első két versenye, nem is stresszeltem, hiszen egy gyengébb szezonkezdés után is lett volna még lehetőség javítani. Örülök, hogy fejben is végig összeszedett maradtam, amit mutat, hogy a döntőkben még az utolsó pillanatban is tudtam összpontosítani, és pontot szerezni. Az előző évad végén az érettségi mellett nem volt könnyű a páston is rendszeresen jól teljesíteni, de most megint felszabadultnak éreztem magam.”

Kalocsai Luca két kupagyőzelemmel kezdte az évadot a juniorok között Forrás: FIE

Luca már a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának hallgatója, így az utolsó juniorévében is különös figyelmet kell fordítania a sport és a tanulás eredményes összehangolására, de áll ezen kihívás elébe, és reméli, hogy sikeres vívóidény vár rá.

Ha már ez az utolsó juniorévem, akkor igyekszem belőle kihozni a legtöbbet.

Szeretnék ott lenni a korosztályos Európa- és világbajnokságon, és onnan minél jobb eredménnyel hazatérni. Ehhez először a hazai ranglista elején kell végezni, ami nem is olyan egyszerű, mert több ügyes lány van a juniormezőnyben, és a fiatalabbak közül is többen képesek megszorongatni az idősebbeket. De ez jó dolog, hiszen így a világversenyeken erős csapatunk lehet.”

Luca egyébként a nemzetközi porondon is letette már a névjegyét: tavaly novemberben például a perui fővárosban, Limában rendezett junior-világkupaversenyen nyert egyéni ezüstérmet.

(Kiemelt képünkön: Kalocsai Luca a junior MK 1. fordulójában a dobogó legtetején Forrás: Ludovika)