UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-09-30 12:43

Fábián-arany, Szimcsák-bronz 10 km-en a korosztályos Eb-n

Szombaton a korfui korosztályos nyílt vízi Eb-n Fábián Bettina arany-, Szimcsák Mira pedig bronzérmet nyert 10 km-en.

Folytatódik a magyar remeklés a Korfun zajló korosztályos nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon.

A pénteki két-két arany és ezüst után szombaton a 18-19 évesek között Fábián Bettina kiemelkedő teljesítménnyel, a vetélytársait 15 másodperccel megelőzve, 2:04:19.9 órás időeredménnyel szerzett

Európa-bajnoki címet 10 km-en,

míg ugyanitt Szimcsák Mira egyetlen tizeddel lemaradva az ezüstről a harmadik helyen csapott célba (2:04:35.1). A harmadik magyar lány, Flück Nóra is nagyszerűen úszott, és végül az ötödik lett.

A korosztály 10 km-es fiúviadalán Hambardumyan Arshak a nyolcadikként, míg Gálicz László a tizenkettedikként végzett.

A junior-világbajnok, felnőtt-vb-érmes, LEN Európa Kupa összetett győztes Fábián Bettina így nyilatkozott a hazai szövetségnek a sikere után:

„Ez nem az idénynek a megkoronázása, hanem a korosztályos pályafutásomnak is. Emiatt is nagyon örülök, hogy így sikerült ez a verseny, mert egyértelműen az aranyérem volt a cél, és boldog vagyok, hogy megszereztem. Senki nem akart elöl úszni, kifelé ugyanis eléggé szembekaptuk a hullámokat, nekem is nehezemre esett az a szakasz, sokat kivett belőlem, azaz úgy voltam vele, hogy ha már nem tudtam széttépni a mezőnyt, akkor inkább tartalékolok a végére, azt ugyanis tudtam, hogy a hajrám nekem a legjobb.”

Szimcsák Mira is elégedetten összegzett:

„Hogy egy tizedre voltam az ezüsttől, az egyáltalán nem bosszant, tavaly ugyanennyivel lettem én második, most így hozta az élet, és ez teljesen rendben van így. Próbáltam a mezőny közepén helyezkedni, hogy a végén előre mehessek, Bettiék és ugyanezt csinálták, azaz nagyon egy hullámhosszon voltunk. Azért számít különösen sokat ez az érem, mert azóta, hogy 2018-ban a legkisebbek között elkezdtem egy öt kilométeren szerzett ezüstéremmel, minden nagy korosztályos versenyen sikerült dobogón végeznem, és a lelkemnek fontos volt, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg.”

Fábián Bettina célba érkezése:

(Kiemelt képünkön: Fábián Bettina öröme Forrás: European Aquatics)