UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-10-01 19:11

Negyedik a kadét tőrcsapat a somorjai körversenyen

A szombati arany és bronz után nem jött össze az újabb magyar érem a leány kadét tőrözők somorjai európai körversenyén: a Bartus Claudia, Kollár Anna, Lajcsik Róza, Szeverényi Sára összeállítású csapat negyedik lett.

Az első napot egy arany- és egy bronzéremmel zárták a magyar leány kadét tőrözők a somorjai európai körversenyen. Kollár Anna az egyéni győzelme után csapatban sem volt messze a dobogótól: a bronzmeccsen egyetlen tussal kapott ki a magyar négyes az olaszok második számú együttesétől.

A Bartus Claudia, Kollár Anna, Lajcsik Róza, Szeverényi Sára összeállítású csapat simán bejutott a legjobb közé, a lengyel 4-es és a lett gárda legyőzésével. Az elődöntőben az olasz 2-es alakulatot nem sikerült megszorítani (31:45), így aztán következhetett a bronzmeccs a lengyelekkel – és a fentebb már említett, egytusos vereség (44:45) – írja a hunfencing.hu.

LEÁNY KADÉT TŐRÖZŐK EURÓPAI KÖRVERSENYE, SOMORJA
Nyolcaddöntő:
Magyarország-Lengyelország „4” 45:21
Negyeddöntő: Magyarország-Lettország 45:27
Elődöntő: Magyarország-Olaszország „2” 31:45
A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 44:45.
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Olaszország „2”, 3. Lengyelország, 4. MAGYARORSZÁG (BARTUS CLAUDIA, KOLLÁR ANNA, LAJCSIK RÓZA, SZEVERÉNYI SÁRA), …12. MAGYARORSZÁG „2” (ANTAL KATA, NYÉKI ORSOLYA, SIMON BORBÁLA, YUE RUHAN), …15. MAGYARORSZÁG „3” (GYAPJAS HANNA, KÉKESI DÓRA, SÓS GRÉTA, ZSIGMOND ESZTER).

(Kiemelt képünkön: A Bartus Claudia, Kollár Anna, Lajcsik Róza, Szeverényi Sára összeállítású tőrcsapat, amely negyedik helyen végzet a somorjai európai körversenyen Forrás: hunfencing.hu)