UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-10-11 17:48

Bagdány Albert nem bánja, hogy magasra tette a lécet

Az egyéni junior Eb-bronzérmes tőrvívó, Bagdány Albert az új évadban is a dobogó legmagasabb fokát célozza meg a fő versenyein.

Kitűnő formában vágott bele az évadba a Ludovika 18 éves tőrvívója, Bagdány Albert. Kessler Zoltán és Mazza Lorenzo tanítványa a juniorok első két hazai válogatóversenyén, egyben Magyar-kupa-fordulóján mindkétszer ott volt a dobogón: arany- és bronzérmet szerzett.

„Erősen kezdtük az alapozást, és jó ütemben érkeztünk az első itthoni versenyhétvégére, ezért is mutattam jó formát – mondja. – Sűrű szezon elé nézünk, amely bizonyos idő után fárasztó, de ehhez már hozzá vagyunk szokva. A lényeg, hogy most is ugyanolyan intenzitással és motiváltan várom a folytatást, mint az előző évadokban tettem.”

Bagdány az előző idényben még csak első éves junior volt, ennek ellenére egyéni Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a korosztályban, míg csapatban az Eb-n harmadik, a vb-n pedig negyedik helyen végzett Budaházy Ambrus, Szemes Gergő és Rubin Mattia társaságában.

Bagdány Albert újabb sikeres évadban bízik a juniorok között Fotó: Bizzi Team

„A juniorok között most is a lehető legjobb teljesítményre és szereplésre törekszem mind a világkupákon és a világversenyeken, mind a hazai mezőnyben. Tavaly magasra tettem a lécet az egyéni junior Eb-bronzzal, de nem bánom, és természetesen ennél is jobb eredményre vágyom.

Mindig a dobogó legmagasabb foka a célom, és hiszem is, hogy a határ a csillagos ég a számomra.

Legutóbb a csapattal is jól szerepeltünk, a fontos versenyeken általában a négyben voltunk. Úgy gondolom, hogy erre most is minden esélyünk meglesz.”

Az előző csapatból a többek között felnőtt világbajnoki negyeddöntős Szemes Gergő kiöregedett, de Mazza Lorenzo keretedző nemrégiben elmondta, hogy Bagdány méltó utódja lehet a válogatottban. „Berci nemcsak alkalmas a vezérszerepkörre, hanem már nagyon várja is, hogy bizonyítson” – fogalmazott a mester.

(Kiemelt képünkön: Bagdány Albert Fotó: Bizzi Team)