UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-10-11 13:44

Véget ért a junior műkorcsolyázók Grand Prix-sorozata

Október első felében véget ért a junior műkorcsolyázók Grand Prix-sorozata, amelyen több magyar fiatal is megmutathatta a tudását.

Az utánpótláskorú műkorcsolyázók legfontosabb versenysorozata a junior Grand Prix, amelynek állomásait minden évadban az őszi szezon során rendeznek meg.

Az 1997 óta zajló eseménysorozat minden idényben hét állomásból áll, amelynek végén a legjobbak döntőben mérhetik össze az erejüket.

A mezőnyből idén sem hiányoztak a magyar színeket képviselő versenyzők,

bár nem mindegyik helyszínen szurkolhattunk nekik. Az első, bangkoki felvonást kihagyták a fiataljaink, Linzben viszont már Ekker Léna és Vlasenko Aleksandr is jégre állt. Előbbi a 16. helyen végzett 123.57 pontos eredménnyel, utóbbi pedig 12. lett, 174.15-tel. Isztambulban Dzsumanyijazova Polina indult el a lányok között, végül – hajszállal lemaradva a hetediktől – nyolcadikként (150.03) fejezte be a viadalt; a fiúknál Vlasenko Aleksei a 20. lett (136.80). Az oszakai felvonáson sem figyelhettünk magyar fiatalokat, a budapesti állomáson viszont négyet is: a fiúk között Vlasenko Aleksandr 156.79-es pontszámmal a 14. helyet szerezte meg, míg a lányok mezőnyében három hazai versenyzőt is figyelhettünk. Közülük a legjobb eredmény Dzsumanyijazova  nevéhez köthető, aki 155.95 ponttal – ami az idénybeli legjobbja – tizedik lett. Major Martina 31. (97.35 pont), Szabó Cintia pedig 32. (89.45) lett. Gdansk magyar szemszögből kimaradt, zárásképp pedig Jereván felé vették az irányt a fiatal műkorcsolyázók, akik között Ekker lépett fel, ám nem tudta túlszárnyalni az Ausztriában elért egyéni legjobbját, 22-ik lett 117.97 ponttal.

„Önálló versenyekről beszélünk az állomások tekintetében, de az eredmények kvalifikációs pontokat is hoznak magukkal, így a legjobb hat versenyző a sorozat végén a döntőben is összemérheti a tudását” – magyarázta az Utánpótlássportnak adott interjújában a MOKSZ műkorcsolya-ágazat sportigazgatója szeptemberben. Az emlegetett finálét a legjobbakkal december 7-10. között rendezik, Pekingben.

(Kiemelt képünkön: Dzsumanyijazova Polina Forrás: MOKSZ)