UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-12 11:55

Idősebb Lisztes Krisztián utánpótlás-menedzserként tért vissza a Ferencvároshoz

Idősebb Lisztes Krisztián három év után utánpótlás-menedszerként tért vissza a Ferencváros labdarúgó-szakosztályához.

„Idősebb Lisztes Krisztián újra az FTC sikereiért dolgozik! A Ferencváros labdarúgójaként 1993 és 2012 között három különböző korszakban, összesen 195 alkalommal, többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett korábbi középpályás október 9., hétfőtől labdarúgó-szakosztályunk utánpótlás-menedzsereként tevékenykedik” – idézi az NSO a Ferencváros honlapját.

A 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián korábban öt esztendőn át dolgozott a Ferencváros utánpótlás-edzőjeként, 2020-ban távozott, így három év után tért vissza. Így ismét egy klubban dolgozhat fiával, az FTC első csapatának támadójával, a 18 éves ifjabb Lisztes Krisztiánnal.

„Mindig is a Ferencvároshoz tartoztam, a fiam, Krisz szereplésének köszönhetően pedig tovább erősödött a kötődés – mondta az FTC honlapjának idősebb Lisztes Krisztián. – Most adódott egy lehetőség a klubnál, amivel élni szerettem volna. Úgy érzem, számomra testhezálló a magasabb korosztályokban szereplő tehetségek menedzselése, az ő fejlődésük segítése, ezért nem is gondolkodtam igazából, amikor felvetődött a visszatérés lehetősége. Elérkezett a pillanat, ez volt a legjobb megoldás. Elsősorban az NB III-as, az U19-es és az U17-es csapatunkban, valamint a Soroksárban szereplő játékosokkal fogok foglalkozni.

A cél az, hogy minél hamarabb, minél magasabb szinten beintegráljuk a felnőtt fociba a tehetségeket.

Hiteles lehetek a fiatalok előtt, hiszen a Fradiban nevelkedtem, innen indulva tudtam nemzetközi karriert is befutni, manapság ráadásul a fiam is ugyanezt az utat járja. A cél, hogy a nálunk szereplő fiataloknak segíthessünk abban, hogy mielőbb megállják a helyüket a felnőtt fociban is.”

(Kiemelt képünkön: id. Lisztes Krisztián Forrás: fradi.hu)