UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-10-13 09:16

Gólerősen kezdte az új évadot az NB I-ben a NEKA-s Faragó Lea

A kézilabda NB I legeredményesebb utánpótláskorú játékosaként a NEKA-s Faragó Lea már 22 gólnál jár az új évadban.

Az őszi szezon kezdete előtt írtunk róla az oldalunkon, hogy az új évadnak a Nemzeti Kézilabda Akadémia a női NB I történetének – minden bizonnyal – legfiatalabb csapatával vág neki, hiszen az együttes tagjainak átlagéletkora 18,6 év.

A Siófok a nyár elején nem kapott licencet, így jobbik kiesőként a NEKA is bennmaradt az élvonalban; az immár Bakó Botond vezetőedző által irányított együttesben viszont így a szokásosnál is több utánpótláskorú kézis került be a keretbe, akik nem illetődtek meg a nagy lehetőségtől.

A balatonbogláriak kezdésképp négy góllal kaptak ki a Vasastól, a második fordulóban viszont – a másik feljutó – Kozármisleny ellen megszerezték az első győzelmüket. A BL-induló DVSC-Schaefflerrel hazai pályán nem bírtak, majd Kisvárdán kaptak ki egy találattal, a legutóbbi körben azonban ismét két pontnak örülhettek, a DKKA-t verték 26–21-re. Az együttes leggólerősebb játékosa öt fordulót követően a 18 éves Faragó Lea, aki öt meccsen 22 gólnál jár.

„Őszinte leszek, amikor kiderült, hogy NB I-esek leszünk, kicsit megijedtem. Tudtuk, hogy a tavalyi csapatból szinte mindenki elment, így voltak kérdőjelek, hogy ki kerülhet be. Azt biztosan tudtam, hogy a NEKA-n leszek az új idényben is, mert érettségi is vár még rám a tavasszal – emlékszik vissza az átlövő, aki az előző évadban még csak ismerkedett a felnőttélvonal közegével. –

Pozitív meglepetés a szereplésünk saját magunknak is;

célokat eredmények tekintetében nem állítottunk, elsősorban a fejlődésre helyeztük a hangsúlyt, hiszen a játékosaink nagyobbik része korábban még nem játszott az NB I-ben. A tempót egészen jól fel tudtuk venni, de azért például a DVSC ellen érződött, hogy teljesen másik szint. A középmezőnyhöz tartozó csapatokkal viszont tartottuk a lépést, ez bizakodásra ad okot. Az öltözőben remek a hangulat, próbáljuk az NB I minden percét kiélvezni!”

A fiatalt a saját teljesítményéről is kérdeztük, hiszen vezeti a házi góllövőlistát.

„Az előző évadban kiegészítő szerepkörben számítottak rám, az új idényben viszont – ha mondhatom ezt – húzóemberré váltam. Próbálom ezt nem nyomásként, inkább lehetőségként felfogni, hogy megmutathatom, mit tudok. Jelenleg csak erre a szezonra fókuszálok, az érettségire, és hogy minél több pontot gyűjtsünk.”

(Kiemelt képünkön: Faragó Lea akcióban Fotó: Tompos Gábor, NEKA)