UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-13 10:26

Kerkez Milos a világ legjobb fiataljai között

A magyar labdarúgó-válogatott és az angol élvonalban szereplő Bournemouth védője, Kerkez Milos bekerült a Golden Boy szűkített listájába, amely a világ legjobb 21 éven aluli labdarúgóját díjazza.

Bekerült a 2023-as Golden Boy-díj 25 futballistát számláló döntőjébe Kerkez Milos, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth védője. Az év legjobb 21 év alatti, Európában játszó labdarúgójának kiosztott elismerés finalistái közül húszan a Football Benchmark adatai alapján összeállított ranglista alapján kerültek kiválasztásra, míg további ötöt az olasz Tuttosport szerkesztősége választott ki – írja az NSO.

A díjról ötven futballszakíró dönt, Magyarországról Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke szavaz. A szakemberek öt játékosra voksolhatnak, akik 10, 7, 5, 3 és egy pontot kapnak.

A szurkolók is kiválaszthatják a fiatalok közül a kedvencüket, ide kattintva lehet szavazni.

 

Kerkez előtt két magyar labdarúgó szerepelt a listán: először 2009-ben az akkor a Bariban futballozó Koman Vladimir – azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hányadik lett, csak azt, hogy az akkori 40 jelöltből 26-an kaptak szavazatot, köztük ő is. 2020-ban Szoboszlai Dominik kapott helyet a rangsorban: a válogatott csapatkapitánya még a Red Bull Salzburg játékosaként 8. helyezést ért el.

(Kiemelt képünkön: Kerkez Milos Forrás: MLSZ)