UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-10-14 09:03

Egy arany és két ezüst az U15-ös csapatversenyben Plzenben

A magyar házidöntőt a mieink A-csapata nyerte a serdülő lányok csapatversenyében, míg a fiúk között az első számú magyar együttes ezüstérmet szerzett a csehországi Plzenben zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

A serdülő (U15) csapatversenyek döntőiben asztaliteniszeink három csapattal is képviseltették magukat a plzeni korosztályos nemzetközi viadalon, az európai szövetség (ETTU) utánpótlás-sorozatának harmadik állomásán. 

A lányok mezőnyében magyar házidöntőt rendeztek, amelyben végül az A-csapatot alkotó Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra 3:1-re győzött a Fazekas Lizett és Pétery Johanna összetételű második együttessel szemben – számolt be a hazai szövetség.

A döntő első meccsén Fazekas 3:0-ra legyőzte a rutinosabb Barcsait, ezt követően viszont az első számú csapat már nem vesztett több mérkőzést.

„A második számú csapat is bejutott a döntőbe, ami elég nagy bravúr, hiszen volt még két-három hasonló képességű csapat, amelyeket sikerült megelőzni. Szoros döntő volt, jó meccsekkel, nyilván a lányok már nem először játszottak egymás ellen” – mondta Varga László szövetségi edző a MOATSZ-nak.

A serdülő fiúk között Gergely Márk és Szabó Lénárd a második helyet szerezte meg a körmérkőzéseken, mindezt úgy, hogy sikerült legyőzni az elsőként záró osztrákokat. A fináléban nyugati szomszédaink 3:0-val visszavágtak, így a mieink ezüstérmesek lettek.

EUROPE YOUTH SERIES, PLZEN (CSEHORSZÁG)
CSAPATVERSENY
U15-ÖS LEÁNY
Döntő
Magyarország/A–Magyarország/B 3:1

Barcsai Sophie–Fazekas Lizett 0:3
Dohóczki Nóra–Pétery Johanna 3:0
Barcsai, Dohóczki–Fazekas, Pétery 3:0
Barcsai–Pétery 3:0

U15-ÖS FIÚ
Döntő
Magyarország/A–Ausztria/A 0:3

Gergely Márk–Tischberger 1:3
Szabó Lénárd–Girlinger 0:3
Gergely, Szabó–Girlinger, Tischberger 2:3

(Kiemelt képen: kettős magyar siker a serdülő lányok csapatversenyében Plzenben Forrás: MOATSZ)