UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-10-14 20:16

Aranyérmes a kadét leány párbajtőrcsapat a budapesti európai körversenyen

Kitűnően szerepeltek a magyar kadétkorú vívók a budapesti párbajtőr, illetve a gödöllői kard európai körverseny első napján.

Remekül szerepeltek a magyar vívók a kadétok budapesti párbajtőr, illetve a gödöllői kard európai körversenyén szombaton, amikor is mindkét helyszínén a fiúk egyéni és a lányok csapatviadalát rendezték.

A fővárosi BOK-csarnok a legjobb egyéni eredményt Kiss Donát érte el, aki ezüstérmet szerzett a majdnem 300 fős mezőnyben. A Budapesti Honvéd fiatalját csak a döntőben tudták legyőzni, a török Doruk Erolcelik nyert ellene 15:10-re.

Azonban nem ez volt az egyetlen magyar érem ebben a mezőnyben: Taivainen Bence a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

Közben a kettes számú magyar leány párbajtőrcsapat is nagyszerű menetelést mutatott be. A Rózsás Júlia, Terhes Hanna, Varga Flóra Luca, Zala Boglárka összetételű egység a nyolc között az egyik amerikai válogatottat, majd az észteket győzte le,

a döntőben pedig a lengyeleket múlta felül egyetlen tussal, 45:44-re.

A gödöllői Isaszegi úti Batizi-Benkő vívóteremben, illetve a vele szemben található iskola tornacsarnokában zajló kardmegméretésen a legjobb hazai, egyéni eredmény a nyolcadik helyen záró Berkeszi Dánielé lett.

A lányok viszont itt is bravúrosan vívtak, és Csonka Dorottya, Szabó Polli, Tóth Nadin, Rácz Brigitta felállásban a negyeddöntőben a franciákat, az elődöntőben briteket győzték le, a fináléban pedig az olaszokkal találkoztak. A döntőben a magyar csapat a második helyet szerezte meg, 45:41-re kapott ki.

(Kiemelt kép forrása: Magyar Vívó Szövetség)