UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-10-15 20:30

Egy korosztályos magyar érem a Budapest Trophyn

Véget értek a Budapest Trophy korosztályos versenyei; egy magyar érem született a műkorcsolyázók között.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Budapest Trophy elnevezésű eseményt, amelynek idén a Vasas Jégcentrum adott otthont. A műkorcsolyázók és a jégtáncosok számára kiírt verseny nemzetközi mezőnyében a felnőttek mellett ismét helyet kaptak az utánpótláskorú sportolók is: a juniorok között összesen kilenc fiatal képviselte a magyar színeket. Nekik a Trophy vb- és Youth Olympic Games-válogatóként is szolgált.

A MOKSZ műkorcsolya-ágazat sportigazgatója, Bálint Csaba azt nyilatkozta a kezdés előtt az Utánpótlássportnak, hogy az eddigi legnépesebb mezőnyt jegyezték fel a szervezők, négy kontinensről, összesen huszonkilenc országból érkeztek „fellépők”.

A legjobb hazai eredményt a lányok között érték el.

Dzsumanyijazova Polina megközelítette a szezonbeli (155.95) és az egyéni (156.16) legjobbját is, előrébb azonban egyikkel sem végzett volna a sorban, 155.35-ös eredményével bronzérmet szerzett a harmincfős kategóriában. Ekker Léna is az élmezőnyben végzett, ötödikként fejezte be a megméretést (145.85). A többiek a mezőny második felében zártak: Szabó Cintia 18., Zhang Boglárka 19., Major Martina Petra 21., Virányi Hanna 23., Hartdegen Lili pedig 30. lett.

A juniorkorú fiúk között Vlasenko Aleksei a hatodik helyet szerezte meg (120.21), Dózsa Benedek pedig tizedikként végzett a tizenkét fős mezőnyben.

A program vasárnap este a felnőttek versenyeivel fejeződik be.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Dzsumanyijazova Polina a bronzéremmel Forrás: MOKSZ)