UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-16 17:05

A belgák elleni Eb-selejtezőre készül az U21-es válogatott

Kedden a belgákat fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Eb-selejtező-mérkőzésen; a támadósorból Németh András kidőlt, a védelembe Balogh Botond visszatért.

A magyar U21-as labdarúgó-válogatott kedden 17.45-től a belgákkal játszik Eb-selejtező-mérkőzést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban .

A mieink a múlt héten 3–1-es vereséget szenvedtek a skótok otthonában, így továbbra is hat ponttal állnak a csoportjukban, melyben a nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokból álló belga együttes eddig mindkét meccsét megnyerte.

„Az elmúlt napokban kielemeztük a skótok elleni mérkőzést, levontuk a tanulságokat, és ezeket is beépítettük a felkészülésünkbe – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző. – Skóciában nagyon rosszul kezdtünk, nem voltunk élesek a mérkőzés elején, nem tudtuk felvenni az ellenfél agresszív játékát, sok párharcot vesztettünk, ráadásul egymás után jöttek az egyéni hibák. Hasonlót nem engedhetünk meg még egyszer magunknak, mert

láthattuk, hogy egy rossz kezdés után már nagyon nehéz visszajönni a meccsbe.

A belgák ellen teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, mint múlt héten: a skótok csapatként voltak erősek, míg keddi ellenfelünk az egyéni képességekben emelkedik riválisai felé. Gyors, dinamikus játékosai vannak, akik bátran vállalják az egy az egy elleni szituációkat. Fontos lesz, hogy lezárjuk előttük a területeket, ne engedjük, hogy kihasználhassák a legnagyobb erősségüket.”

A mieinknél biztosan nem léphet pályára Németh András, aki Skóciában rúgást kapott a bokájára, és keddre még nem lesz bevethető állapotban. Játszhat azonban a mérkőzésen a Parma védője, Balogh Botond, aki szombaton még az A-válogatott keretében kapott helyet, de vasárnap már a korosztályos csapat edzésén vett részt.

(Kiemelt képünkön: A belgák elleni Eb-selejtezőre készül az U21-es válogatott Forrás: mlsz.hu)