UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-10-16 12:19

Kiss Viktória arany-, Kunyik Botond ezüstérmes a berlini ifjúsági Európa-kupa-versenyen

Kiss Viktória (44 kg) pályafutása első ifjúsági Európa-kupa-versenyét nyerte Berlinben, míg az ezüstérmet szerző Kunyik Botond (55 kg) először állt dobogón az Ek-sorozatban. A magyar dzsúdósok az éremtáblázat ötödik helyén zártak a német fővárosban.

Az ifjúsági Európa-kupa-sorozat berlini állomásán tizenöt magyar cselgáncsozó lépett tatamira, közülük Kiss Viktória (Budapesti Honvéd) érte el a legjobb eredményt, aki nem talált legyőzőre a 44 kilósok között, mindhárom meccsét megnyerve aranyérmes lett, és először győzött Ek-viadalon.

A fiúk 55 kilós mezőnyében Kunyik Botond (Tatabányai SC) négy győztes meccs után csak a döntőben kapott ki, így ezüstérmet szerzett, karrierje első érmét nyerve Európa-kupa-eseményen.

Radovics Mihály (50 kg; Tatabányai SC) ötödikként, Jüttner Janka (52 kg; Budaörsi SC) és Adorjáni András (66 kg; Budapesti Honvéd) hetedikként végzett. A nemzetek rangsorában a mieink – a házigazda németek, a lengyelek, a svájciak és a hollandok mögött – az ötödik helyen fejezték be a versenyt. 

(Kiemelt képen: Kiss Viktória (balról a második) aranyérmes a berlini ifi Ek-versenyen Forrás: EJU)