UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-10-26 20:57

Molnár Attila neve négy felnőtt országos csúcs mellett is szerepel

Elképesztő évet zár az FTC 21 éves atlétája, Molnár Attila, akinek a neve négy felnőtt országos csúcs mellé is odakerült az idén.

Az FTC 21 éves atlétája, Molnár Attila kirobbanó formát mutatott az idén, és számos kimagasló eredményt ért el 400 méteres síkfutásban.

A Karlik Pál edzette fiatal májusban a ciprusi Limasszolban 44.98 másodperces új magyar rekordot állított fel 400-on, és ezt a teljesítményét megismételte a székesfehérvári Gyulai István Memorialon, amellyel

megfutotta az olimpiai szintet, majd az augusztusi, budapesti világbajnokság elődöntőjében 44.84 másodpercre javította a magyar csúcsát.

Ezzel az előkelő 12. helyen zárt a világ legjobbjai között.

Persze, Molnár a korosztályában, az U23-asok között is remekelt, és a júliusban felállt az U23-as Európa-bajnokság dobogójának harmadik fokára a finnországi Espoóban.

Molnár Attila az idén bronzérmes lett az U23-as Eb-n és tizenkettedik a felnőtt-vb-n Forrás: MASZ

Közben pedig kiváló csapatembernek is bizonyult a tinédzserévei nagy részét a veszprémi SVSE-ben töltő balatonfüredi kitűnőség, hiszen még fedett pályán a 4x400-as férfiváltóval (mellette Máté Tamás, Huller Dániel és Wahl Zoltán) ért el 3:08.58-as országos csúcsot, majd szabadtéren a budapesti vb-n megint csak honi rekordot jegyzett 4x400-on a férfi- (3:02.65, mellette Steigerwald Ernő, Wahl, Kovács Árpád), illetve a vegyes (3:14.08, mellette Kéri Bianka, Wahl, Molnár Janka) váltóval is.

A 400 méteren az U23-as európai ranglistán második, a felnőttek rangsorában pedig ötödik Molnár tehát az év végére négy felnőtt országos csúcs mellé is bevésette a nevét.

(Kiemelt képünkön: Molnár Attila Forrás: MASZ)