UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-10-27 09:06

Van, amiben a 18 éves Varga Vince a legjobb az élvonalban

Az U20-as világbajnok pólós, Varga Vince egyre több szerephez jut az FTC-ben.

A Ferencváros U20-as világbajnok vízilabdázója, Varga Vince lehet ebben az évadban az Eb-re készülő U19-es válogatott egyik kulcsembere. A 18 éves pólós ebben az idényben eddig minden ob I-es meccsen ott volt a vízben az FTC-ben, Nyéki Balázs együttese pedig hét forduló után hét győzelemmel áll az alapszakaszban.

Varga a hét forduló alatt nyolc góllal segítette csapatát, és a Magyar Vízilabda Szövetség által vezetett statisztika szerint

a bajnokság legtöbb (tizenöt) labdaszerzése is az ő nevéhez fűződik.
Varga Vince az idén még ifjúsági korú játékosként szerepel az FTC-ben Forrás: fradi.hu

„Nem feltétlenül a bekerülés a nehéz, hanem a játékpercek növelése és az egyre jobb teljesítmény elérése. Mégis úgy érzem, hogy jó helyen vagyok, mert rengeteget tanulhatok az idősebb, rutinosabb játékosoktól. Ha éppen nem meccsen, akkor edzésen. Ebben a közegben fejlődhetek a legjobban. Tetszik, hogy a játék sebessége, a felúszás, a passzolás vagy a gondolkodás is nagyon gyors. Szeretnék ehhez felnőni, ezért fontos számomra minden negyed vagy perc, amikor vízben lehetek” – mondta még az előző évadban a honlapunknak Varga, aki úgy látszik, jó úton halad a céljai felé.

(Kiemelt képünkön: Varga Vince Forrás: fradi.hu)