UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-10-28 12:03

Akár már november végén versenyezhet Vas Kata Blanka

Az edzésen kulcscsonttörést szenvedett 22 éves kerékpáros, Vas Kata Blanka már november végén újra versenyezhet.

Múlt heti edzésbalesete és kulcscsonttörése után akár már november végén versenyezhet Vas Kata Blanka, a jelenlegi legjobb magyar női kerékpáros – írja az MTI.

Az SD Worx 22 éves kerekese az M1 aktuális csatornának elmondta: nagy szerencse, hogy már a szerdai bukás napján megműtötték. Hozzátette: bonyolult volt a beavatkozás, mert öt részre tört a kulcscsontja, de az operációt végző orvos szerint minden rendben zajlott.

„Napról napra jobban érzem magam. Az orvos azt mondta, a legkorábbi időpont, amikor talán újra versenyezhetek, az november 25-e, ez nem olyan rossz szerintem.” – fogalmazott.

Vas Kata Blanka Hollandiában végzi a rehabilitációt, mint elárulta, volt már bringázni, de "maximum két órát és csak nagyon lazán, mert nem tudom biztonságosan fogni a kormányt, és nem is akarom nagyon lefárasztani magam”.

A cél, hogy minél gyorsabban meggyógyuljak.

A sportoló a jövő héten már szeretne edzőtáborba menni – ha erre az orvosok a vizsgálatok alapján engedélyt adnak –, s reméli, hogy akkor már teljes erőbedobással tud majd edzeni. Utána terepen is kipróbálja magát, megfogalmazása szerint akkor fog kiderülni, hogyan érzi magát és biztonságos-e a versenyzés.

„Néhány verseny most kimarad, de jöhetett volna egy rosszabb pillanatban is ez a sérülés. Még mindig jobb most, mintha az olimpia vagy a világbajnokság előtt történt volna, így legalább pihenek kicsit” –  mondta Vas Kata Blanka.

A hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes kerekes győzelemmel kezdte a 2023/24-es terepkerékpáros szezont Hollandiában, néhány nappal utána jött a sérülés.

(Kiemelt képünkön: Vas Kata Blanka Forrás: bringasport.hu)