UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-28 18:09

Vereség Bulgária ellen az U17-es Eb-selejtezőn

A Telkiben zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének második mérkőzésén Magyarország 1–0-ra kikapott Bulgáriától. A mini torna utolsó találkozójan le kell győzni a bosnyákokat ahhoz, hogy automatikusan az elitkörbe jusson a magyar válogatott.

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében az első meccsét Andorra ellen megnyerte a magyar válogatott, azonban a bolgárokkal már nem bírt, és 1–0-s vereséget szenvedett. A rivális támadója, Filip Gigov a 23. percben szerzett vezetést Bulgária számára egy kipattanó lövést követően. A magyar együttes erre nem tudott érdemben reagálni, a helyzeteit nem tudta kihasználni.

A csoport másik mérkőzésén Bosznia-Hercegovina 3–0-ra legyőzte Andorrát, így a magyar csapat jelenleg a harmadik helyen áll. A bosnyákok elleni október 31-én esedékes találkozón mindenképpen győzni kell ahhoz, hogy Jeremiás Gergő csapata automatikusan az elitkörbe jusson. Ha ez nem sikerül, akkor abban lehet bízni, hogy a legjobb öt harmadik helyezett között ott lesz a magyar válogatott.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ MINI TORNA, TELKI
Magyarország–Bulgária 0–1
(0–1)
Magyarország: Kocsis – Bolgár, Szekér, Pál, Rácz (Csorba 56.), Kugyela (Hős 66.), Somogyi (Madarász 56.), Németh, Egri (Mondovics 56.), Szép (Barkóczi 72.), Kostevc.
Bulgária: Kehajov – Jordanov, Dimitrov, Lastardziev, Petrov, Bojcsev (Ivanov 76.), Polendakov, Todorov (Kirilov 90.), Kajmakanov (Bozskov 64.), Najdenov (Dimitrov 64.), Gigov.
Gól: Gigov 23.

A csoport állása két forduló után: 1. Bosznia-Hercegovina 4, 2. Bulgária 4, MAGYARORSZÁG 3, 4. Andorra 0.

 (Kiemelt képünkön: Egri Imre Andorra ellen betalált, de a bolgárok ellen nem volt eredményes Forrás: mlsz.hu)