UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-29 16:22

Két vereség az U19-es leány Eb-selejtezőn

A toulouse-i Eb-selejtezőtornán nehéz csoportba került az U19-es leányválogatott; Olaszország és Franciaország ellen egyaránt egy góllal kapott ki a magyar csapat. Ahhoz, hogy Szarvas Alexandra együttese az A-ligában maradjon, nem szabad kikapnia Észak-Írországtól.

Az U19-es leányválogatott két erős ellenféllel szemben maradt alul a Franciaországban zajló Eb-selejtezőtornán. Először az olaszoktól szenvedett 1–0-s vereséget a Szarvas Alexandra vezette csapat, majd szombaton 2–1-re kapott ki a házigazda Franciaországtól.

A Nemzetek Ligájához hasonló rendszerben zajló Eb-selejtező kétfordulós: az első zajlik jelenleg, amely arról dönt, hogy a tavaszi második körben melyik együttes játszhat az A-ligában és melyik folytatja a B-divízióban. Ahhoz, hogy a magyar válogatottnak legyen esélye kijutni a litvániai Európa-bajnokságra, az első három hely valamelyikét kellene megszereznie Toulouse-ban a négycsapatos kvalifikáción, hiszen az csoportutolsók a B-ligában játszanak a tavaszi második körben.

Magyarország október 31-én Észak-Írországgal csap össze. Amennyiben legalább döntetlent ér el a csapat, a harmadik helyen zárja a selejtezőtornát, és az A-divízióban marad.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 1. kör, TOULOUSE (FRANCIAORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–Olaszország 0–1
Franciaország–MAGYARORSZÁG 2–1

(Kiemelt képünk forrása: mlsz.hu)