UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-02 16:00

Minden korosztályban hibátlan az FTC

Férfivonalon az FTC vízilabdacsapatai az összes korosztály bajnokságában hibátlanok.

Pazar formában kezdték az idényt férfivonalon a Ferencváros vízilabdázói. Az FTC azzal a mutatóval büszkélkedhet, hogy eddig minden korosztályban megnyerte az összes bajnoki mérkőzését. A felnőttcsapat nyolc forduló után vezeti az ob I-et, ráadásul négy kört követően a BL-csoportjában is első helyen áll, és

hat bajnoki forduló elteltével ugyanúgy százszázalékos az ifjúsági, a serdülő-, valamint a gyermekgárda is.

A zöld-fehérek Szűcs Levente által edzett ifjúsági csapata címvédő a bajnokságában, és a fiatal játékosok közül többen is kisebb-nagyobb szerephez jutnak a Nyéki Balázs irányította felnőttegyüttesben. A legtöbb lehetőséggel az U20-as világbajnok Varga Vince számolhat, de sokra hivatott pólósnak számít a 2006-os születésű Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Simon Sebestyén, Zeman Márton, Pápai Márton vagy Balla Ferenc is.

Paján Bátor az FTC még serdülőkorú ígérete Forrás: fradi.hu

Paján Bátor pedig 2007-es születésűként játszhatott már többször is az ob I-ben. Ő a korosztályában, a serdülők között ebben az évadban négy meccsen jegyez tizennyolc találatot, ezzel a góllövőlista élén áll. És a gyermekbajnokságban is FTC-ígéret volt eddig a legeredményesebb: Bakulya Ádám hat mérkőzésen már harmincöt gólnál jár.

(Kiemelt képünkön: Varga Vince Forrás: fradi.hu)