UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-11-03 12:14

Hámori Luca az U22-es Európa-bajnokságon is bizonyítana

Az U22-es Európa-bajnokságon is bizonyítana Magyarország első női olimpiai kvótás ökölvívója, Hámori Luca.

November 12-én rendezik a montenegrói U22-es ökölvívó Európa-bajnokság megnyitó ceremóniáját és az első mérkőzéseket. A korosztály kontinensviadalán a magyar válogatott is részt vesz; a fiatalok az utolsó hetekben a Tatai Olimpiai Központban készülnek. Varsányi Áron csapatvezető elmondása szerint a keretet a jelenlegi hét végén jelölik ki, amelyben várhatóan Hámori Luca is helyet kap.

A kőszegi bokszoló sporttörténelmi siket ért el az idén, első magyar női ökölvívóként szerzett olimpiai kvótát a nyári Európa Játékokon, amelyen harmadikként végzett. A fiatal felkészülését sérülés nehezíti, de minden erejével azon van, hogy ott legyen a budvai megméretésen.

„Nem az U22-es Eb az év fő versenye; azon már túl vagyunk, az Európa Játékokon szerencsére csúcsformában tudtam ringbe lépni. Ettől függetlenül az Európa-bajnokságon is a lehető legjobb állapotban akarok szerepelni. Csúcsformát nem merek ígérni, de mindent megteszek, hogy a lehető legszebben búcsúzzak az utánpótlásévektől – mondja a 22 éves ökölvívó. – Sokan azt gondolják, hogy a kvótával a zsebemben felszabadultabban vágok neki ennek az eseménynek, ám ez nem így van.

Úgy érzem, még nagyobb felelősség van rajtam a nyári siker miatt, minél több embernek szeretnék példát mutatni, igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

Persze, jó érzés is, hogy készülhetek a párizsi játékokra, hatalmas előny, hogy az elsők között biztosítottam be a kinti helyemet!”

Hámori ezüst- és bronzérmet is szerzett már az U22-esek kontinensviadalán, és minden vágya, hogy teljessé tegye a medálkollekcióját.

„Az elmúlt időszakban külföldön is készültem, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, az Eb-re pedig egyértelmű a cél: meg sem állok az aranyéremig!”

(Kiemelt képünkön: Hámori Luca az Európa Játékok után az U22-es Eb-n is ünnepelne Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)