UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-07 22:13

Lei Balázs a döntőig menetelt az U17-esek között Szlovákiában

Lei Balázs ezüstérmet szerzett az U17-esek mezőnyében a szlovák nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon, eközben pedig Fazekas Lizett az elődöntőig jutott az U13-asok között Szombathelyen.

A soltvadkertiek 16 éves asztaliteniszezője, Lei Balázs ismét kitett magért: a kairói és a szombathelyi menetelése után a szlovákiai Szencben sem maradt adós a jó teljesítménnyel.

A párosban serdülő-világbajnok fiatal a főtáblán sorrendben szingapúri, francia, lengyel, brazil, majd tunéziai riválist legyőzve kiharcolta döntőbe jutást az U17-esek versenyében.

A fináléban Lei végül nem bírt a spanyol Daniel Berzosával (1:3), így ezüstérmesként zárt.

A szlovákiai fiúversenyekkel párhuzamosan a szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon továbbra is tartanak a lányok küzdelmei. Az U13-as korosztályban magyar érmesnek is örülhettünk, ugyanis

az High Life SE ígérete, Fazekas Lizett az elődöntőig jutott 

– a főtáblán ukrán és német ellenfelet felülmúlva, majd a döntőbe jutásért a végső győztes, tajvani Jen-jüeh Li állította meg a még csak 10 éves magyar lányt. Az U17-esek mezőnyében a legjobb 16 között búcsúzó Dohóczki Nóra jutott a legtovább. Folytatás szerdán az U19-esek és az U15-ösök főtáblás mérkőzéseivel.

(Kiemelt képen: Lei Balázs Forrás: ETTU/MOATSZ)