UtánpótlásSport
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-08 20:35

A Tiby-kupán szerzett ezüstéremmel kezdte meg az ifjúsági fiúválogatott az Eb előtti hosszú utat

A nyáron még serdülőként EYOF-bronzérmet szerző fiú kézilabda-válogatott tagjai a múlt héten az ifjúsági korosztálynak kiírt Tiby-kupán szerepeltek Franciaországban; az ezüstérmet szerző csapat szövetségi edzőjét, Gulyás Istvánt kérdeztük az esemény után.

A korosztályos fiú kézilabda-válogatottak a múlt héten az évad első összetartásán vettek részt. A legsűrűbb program az ifjúsági csapatra várt, amely pár nap gyáli felkészülés után Franciaország felé vette az irányt, hogy részt vegyen a Tiby-kupa korosztályos tornán.

A fiatalok kezdésképp kikaptak a horvátoktól hat góllal, a franciákat és a tunéziaiakat viszont egyaránt két góllal győzték le, megszerezve a torna második helyét.

„Az ismerkedésről szólt ez a néhány nap – kezdi a csapatot az ősszel átvevő Gulyás István szövetségi edző. – Felmérésekkel indítottunk a NEKA-n, majd a gyáli napok után szerda hajnalban utaztunk el Franciaországba. A horvátok ellen még picit gyámoltalan volt a teljesítményünk, sok technikai hibát vétettünk az első félidőben, és védekezésben sem a valódi arcát mutatta a csapat, így bár a második játékrészben feljavultunk és visszajöttünk a meccsbe, sima vereség lett a vége. A franciák ellen már mindenki százszázalékosan koncentrált, sikeréhes társaságot láttam a pályán, aminek meglett az eredménye, a Tunézia elleni meccs pedig nehezen indult, de sikerült fordítani.

Összességében elégedettek voltunk a fiatalok teljesítményével, ám bőven van hova fejlődni.
Gulyás István Forrás: tiby-handball.com

A csapat jövő évi célversenye az U18-as Európa-bajnokság lesz.

„December végén Németországban nívós tornán szerepelhetünk majd, ami után teljes képet kapunk arról, hol tartunk a nemzetközi mezőnyben. Márciusban a portugálokkal találkozunk kétszer is, májusban is találkozunk majd, a korosztályos országos döntők után pedig kezdődik a közvetlen felkészülés az Eb előtt.”

(Kiemelt képünk forrása: tiby-handball.com)