UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-09 19:58

A serdülők is élnek a lehetőséggel a férfi ob I-ben

Több serdülőkorú vízilabdázó is hétről hétre lehetőséghez jut a férfi ob I-ben, és igyekszik bizonyítani a felnőttek között.

Az első osztályú női vízilabda-bajnokságban megszokott, hogy számos serdülőkorú játékos kap lehetőséget hétről hétre, azonban a férfi ob I-ben már csak legígéretesebb tinédzserek jutnak kisebb-nagyobb szerephez.

Hivatalosan 9 fordulót játszottak eddig a férfi élvonalban, és

több U17-es pólós is igyekezte bizonyítani, hogy megállja a helyét a felnőttek között.

Ami a gólokat illeti, a háromszoros olimpiai bajnok legenda, Benedek Tibor fia, Mór a KSI-ben 7 meccsen 5 gólt szerzett az idényben, ezzel a serdülők közül ő a legeredményesebb holtversenyben a szintén 5 találatot jegyző, pécsi Imre Kolossal, aki 9 mérkőzésen volt a vízben.

A Pécs ígérete, Imre Kolos serdülőként eddig minden bajnokin játszott az évadban Forrás: NNFoto/nnfoto.hu

A női válogatott élére Mihók Attilával együtt nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, a hazai férfi utánpótlás-nevelésben is vezetői szerepet ellátó Cseh Sándor kisebbik fia, Maxim is a 2007-ben született reménységek közé tartozik, és ahogyan már tavaly is több alkalommal, általában most is ott van a Szolnok felnőtt bajnoki keretében. Bajnoki gólt idén még nem szerzett, de hat meccsen is segítette a csapatát.

A tabellát hibátlanul vezető FTC-ben, egyedüli serdülőként az évadban Paján Bátor három meccsen egy gólt lőtt, a Budapesti Honvédban pólózó Pintér Noah pedig azért kiemelendő, mert 2009-esként, azaz még a gyermekkorosztályba tartozva játszott a KSI ellen, és három góllal hívta fel magára a figyelmet.

(Kiemelt képünkön: Benedek Mór Forrás: KSI)