UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-09 17:49

Egy góllal nyert a magyar U18-as válogatott a szlovákok elleni felkészülési mérkőzésen

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott az év utolsó felkészülési mérkőzésén egy góllal legyőzte Gyirmóton a szlovák korosztályos csapatot.

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott kedden Dunaszerdahelyen már összemérte tudását a szlovákok korosztályos legjobbjaival. Az első felkészülési mérkőzésen a házigazdák 1–0-ra nyertek, csütörtök délután viszont sikerült visszavágni, a magyar fiatalok nyertek egy góllal.

Az MLSZ beszámolója szerint az első félidő a magyar válogatotté volt, végig labdabirtoklási fölényben játszottak a fiatalok. A 15. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, a bal oldali akció végén Varga tette középre a labdát, Bogdán továbbpöckölte Herczeg Marcellhez, aki 11 méterről ballal a bal sarokba helyezett (1–0).

A gól után is a magyar válogatott volt aktívabb, sok helyzetet alakított ki, többször is növelhette volna az előnyét, a 44. percben például egy szép akciót követően Bogdán a jobb kapufát találta telibe.

A második félidő elején a szlovákokon nem látszódott, hogy szeretnének változtatni az eredményen, a mieink pedig valamelyest visszavettek, így esett a mérkőzés irama. A játékrész második felében a szlovákok már több energiát mozgósítottak az egyenlítés érdekében, volt is néhány lehetőségük, de nem tudtak betalálni, így

egygólos magyar sikerrel ért véget az összecsapás.

„A korábbi mérkőzéseinken is azt éreztem, hogy alakulófélben volt a játékunk, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ezért az eredmények sem jöttek. Most még stabilabb lett a csapat, végig dominálni tudtunk, az történt a pályán, amit elterveztünk. A második félidőben kicsit elfáradtunk, ez meglátszott a játékon, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Sikeres edzőtábort zártunk, örülök, hogy győzelemmel fejezzük be a naptári évet, így a játékosok pozitív élményekkel folytathatják a munkát a klubjaikban, mi pedig levonjuk a tanulságokat, és igyekszünk beépíteni a tapasztalatokat a jövő évben folytatódó munka során” – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.


Magyarország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország: Engedi Márk - Stumpf Gábor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik - Girsik Attila (Selyem Bálint, 73.), Szamosi Ádám (Balabás Bence, 90.), Herczeg Marcell (Farkas Patrik, 73.), Vidnyánszky Mátyás, Hornyák Csaba - Bogdán Hunor (Molnár Csaba, 73.), Varga Zétény (Ambach Arnold, 46.)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)