UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-13 19:56

Szegedi Panni varázsolt, kupagyőztesek az UVSE tinilányai

Hogy „az életkor csak egy évszám”, nemcsak vallják, hanem bizonyítják is az FTC ellen Magyar-kupát nyert UVSE női vízilabdacsapatának fiataljai.

Az UVSE tinédzserekkel teletűzdelt női vízilabdacsapata 8–8 után ötméteresekkel 5–4-re legyőzte a többek között Gurisatti Gréta és Vályi Vanda nevével fémjelzett FTC-t a Magyar-kupa múlt hét végi döntőjében.

A találkozó hőse az a 19 éves Szegedi Panni lett, aki

az utolsó dudaszó előtt 1,7 másodperccel káprázatos ejtéssel járt túl

a zöld-fehérek kapuját őrző Neszmély Boglárka eszén, és mentette döntetlenre a meccset. A szétlövés ötödik körében aztán Szegedi vállalta magára a mindent eldöntő ötméterest, és az ő újabb gólja jelentette az UVSE kupagyőzelmét a Szőnyi úti uszodában.

Szegedi Panni ejtése a klasszisokat idézte a döntő utolsó pillanatában Fotó: Palágyi Barbara

A Benczur Márton irányította UVSE annyira fiatal, hogy nincs 2000-ben születettnél idősebb játékosa (a rutint Magyari Alda, Faragó Kamilla, Baksa Vanda és a most sérülés miatt hiányzó Rybanska Natasa képviseli, de már ők is ebben az évezredben láttak napvilágot), a kupafináléban pedig a tizennégyből tíz pólós az idén még utánpótláskorúnak számított, sőt, ebből hét még ebben a szezonban is az. Kenéz Kincső csupán 15, Tiba Panna 16 évesen volt a vízben, és utóbbi remekbe szabott gólt szerzett, majd az ötméteresét is nagyon higgadtan belőtte. És akkor még nem esett szó az egyaránt 17 éves Hajdú Katáról, aki sziporkázva három gólt jegyzett a meccsen és Lendvay Zoéról, aki szintén hasznos és eredményes tagja volt a győztes együttesnek. Nem mellesleg nekik sem remegett meg a kezük az ötméteres párbajban. És az említettek mellett a szintén folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó Varró Eszter és a döntőben szerephez nem jutó Golopencza Szonja is ifjúsági korúként volt részese a diadalnak. Hogy mi ennek a fiatal csapatnak a titka, amely az év elején az Eurokupa döntőjében is felülmúlta a Ferencvárost, azt Szegedi Panni úgy fogalmazta meg a siker után az Eurosportnak, hogy:

Ott vagyunk egymásnak és egymásért a csapatban, olyanok vagyunk, mint egy család. Nagyon szeretem ezt a csapatot, örülök, hogy a tagja lehetek. Az életkor pedig csak egy évszám.

Szegedi szavai ismerősen csengenek, hiszen valami nagyon hasonlót mondott azután is, hogy szeptemberben a portugáliai Coimbrában csapatkapitányként világbajnoki címhez segítette az U20-as válogatottat, melynek további kilenc UVSE-s társa volt a tagja (az FTC-ből Neszmély és Dömsödi Dalma a vb-győztes), s melyet ugyanúgy Benczur mester irányított. 

Szegedi Panni gólja 1,7 másodperccel a döntő rendes játékidejének vége előtt:

(Kiemelt képünkön: az UVSE kupagyőztes csapata Fotó: Palágyi Barbara)